
Havregrynsbanan-rosin-kokoskjeks
Lær hvordan du lager deilige havregryn banan rosiner kokos kjeks – en sunn og smakfull snack perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper margarin
- 3/4 kopp godt pakket brunt sukker
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 egg, lett pisket
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 teskje kanel
- 1/4 teskje muskatnøtt
- 1/8 teskje nellikpulver
- 3 kopper havregryn
- 2 modne bananer, skivet
- 1 1/2 kopper rosiner
- 1 kopp kokosflak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør bakepapir.
- 2I en stor bolle, pisk sammen margarin, brunt sukker og hvitt sukker. Rør inn egget og vaniljen. Bland mel, natron, salt, kanel, muskat og nellik; vend det inn i den kremete blandingen til det er godt blandet. Rør inn havregryn, bananer, rosiner og kokos, én og én med en tresleiv. Sett klatter med ca. 2 tommers mellomrom på det forberedte bakepapiret.
- 3Stek i 11 til 13 minutter i den forvarmede ovnen. La kjeksene avkjøle på bakepapiret i 1 minutt før de flyttes over til en avkjølingsrist for å avkjøles helt.