Charlotte Russe med bringebær

Charlotte Russe med bringebær

Lær hvordan du lager en deilig charlotte russe med friske bringebær. En enkel og smakfull dessert som passer til sommerens kvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 1/4 unser uparfymert gelatin
  • 4 unser mørk sjokolade, finhakket
  • 2 1/2 kopper hel melk, varmet
  • 8 store eggeplommer
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/8 teskje fint havsalt
  • 1 spiseskje pluss 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 18-20 ladyfingers (12 unser)
  • 1 kopp kremfløte
  • 2 spiseskjeer melis
  • 2 kopper bringebær
  • 1 spiseskje appelsinlikør

Fremgangsmåte

  1. 1Dryss gelatin over 3 spiseskjeer vann i en bolle og la det stå i 5 minutter. Smelt sjokoladen i en varmebestandig bolle plassert over en kjele med lett småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet), og rør av og til. Ta bollen av varmen og visp sakte inn melken; hold den varm.
  2. 2Visp eggeplommene, sukker, salt og 1 spiseskje vanilje i en stor varmebestandig bolle. Plasser bollen over den varme vannkokeren og kok under konstant omrøring med en slikkepott til blandingen er jevn og litt eggekremaktig, ca. 3–5 minutter. Rør sakte inn den varme sjokoladeblandingen og kok til den dekker en skje, ca. 3–5 minutter. Ta bollen av varmen og visp inn gelatinblandingen til den er jevn. Overfør til en ren bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til eggekremen akkurat begynner å stivne, ca. 1 time.
  3. 3Kled innsiden av en 20 cm rund springform med ladyfingers, stående opp (klipp av bunnen hvis ønskelig). Pisk kremfløten i en stor bolle med en mikser til den danner myke topper; sikt over 1 spiseskje melis, tilsett resten av vaniljen og rør forsiktig. Vend forsiktig inn 1 ½ kopper pisket krem i sjokoladeeggekremen til den er jevn. Fyll forsiktig kaken med sjokoladekremen. Sett i kjøleskapet til den er stivnet, minst 3 timer.
  4. 4Fjern sidene av kaken og overfør desserten til et serveringsfat. Vend forsiktig bringebærene med likøren og resten av melisen i en bolle, og legg dem deretter oppå kaken.
  5. 5Fotograf: Kana Okada