
Eple- og appelsinsalat
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull apple-orange salat. Perfekt som lett dessert eller sunn snack, ideell for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 4 navleoranger
- 4 blodoranger
- 3 spiseskjeer honning
- 1 cm ingefær, tynne skiver
- 1 grønt eple, tynne skiver
- 1 rødt eple, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Skjær av endene på navle- og blodoransjene, og fjern deretter skallet og den hvite pithen. Arbeid over en bolle, og skjær langs begge sidene av hver membran med en skrellekniv for å fjerne segmentene, slik at de faller ned i bollen. Kast eventuelle frø. Press saften ut av membranene og hell den over i en liten bolle (du skal ha omtrent 1 kopp med saft).
- 2Kok opp den reserverte appelsinsaften, honning og ingefær i en liten kjele over middels varme. La det småkoke til det blir sirupsaktig, ca. 8 til 10 minutter. La det avkjøle helt; kast ingefæren. Vend inn sirupen med appelsinene og eplene.
- 3Fotograf: Anna Williams