
Røkt svinenakke med bringebær-chipotleglasur
Lær hvordan du lager en smakfull røkt svinefilet med en søt og spicy bringebær-chipotle glasur. Perfekt til helgemiddagen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (4-punds) svinefilet
- Ekstra jomfru olivenolje, etter behov
- 3 spiseskjeer tørr krydderblanding for svin
- 1 (10 unser) krukke med bringebærsyltetøy uten frø
- 1 (5 unser) flaske chipotle hot peppersaus (anbefalt: Tabasco)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm komfyrstove eller utendørsrøyk til omtrent 110 grader Celsius.
- 2Trim den hvite "sølvhinnen" fra svinefileten og lett dekk hele fileten med olivenolje. Strø krydderblandingen rikelig på alle sider av fileten.
- 3Plasser svinekjøttet i røykeren og røyk til den indre temperaturen når 65 grader Celsius, omtrent 1 1/2 til 2 timer. Ta svinekjøttet ut av røykeren og pakk det lett inn i aluminiumsfolie.
- 4I mellomtiden, forvarm ovnen med grillelementet.
- 5Ha syltetøyet i en middels stor bolle og rør inn omtrent en tredjedel av chipotlesausen. Bland godt, og tilsett mer chipotlesaus etter smak og ønsket styrke.
- 6Fjern svinekjøttet fra folie og dekk med glasuren. Plasser det på en grillrist og grill til glasuren bobler, ca. 3 minutter. Skjær svinekjøttet mot fibrene og server.