Røkt svinenakke med bringebær-chipotleglasur

Røkt svinenakke med bringebær-chipotleglasur

Lær hvordan du lager en smakfull røkt svinefilet med en søt og spicy bringebær-chipotle glasur. Perfekt til helgemiddagen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (4-punds) svinefilet
  • Ekstra jomfru olivenolje, etter behov
  • 3 spiseskjeer tørr krydderblanding for svin
  • 1 (10 unser) krukke med bringebærsyltetøy uten frø
  • 1 (5 unser) flaske chipotle hot peppersaus (anbefalt: Tabasco)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm komfyrstove eller utendørsrøyk til omtrent 110 grader Celsius.
  2. 2Trim den hvite "sølvhinnen" fra svinefileten og lett dekk hele fileten med olivenolje. Strø krydderblandingen rikelig på alle sider av fileten.
  3. 3Plasser svinekjøttet i røykeren og røyk til den indre temperaturen når 65 grader Celsius, omtrent 1 1/2 til 2 timer. Ta svinekjøttet ut av røykeren og pakk det lett inn i aluminiumsfolie.
  4. 4I mellomtiden, forvarm ovnen med grillelementet.
  5. 5Ha syltetøyet i en middels stor bolle og rør inn omtrent en tredjedel av chipotlesausen. Bland godt, og tilsett mer chipotlesaus etter smak og ønsket styrke.
  6. 6Fjern svinekjøttet fra folie og dekk med glasuren. Plasser det på en grillrist og grill til glasuren bobler, ca. 3 minutter. Skjær svinekjøttet mot fibrene og server.