
English muffins
lær hvordan du lager tradisjonelle english muffins hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt til frokost eller brunch, og full av smak og tekstur.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 4 1/2 kopper brødmel, pluss mer til utbaking
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 1/4 unser pakke med hurtiggjær (2 1/4 teskjeer)
- 2 teskjeer salt
- 1 stort egg
- 1 3/4 kopper helmelk
- 2 1/2 spiseskjeer kokosolje, pluss mer til smøring av bollen og deigen
- Grovt maismel, til å strø på
- Non-stick koke spray
- Smør og syltetøy, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Lag deigen.
- 2Visp melet, sukkeret, gjæren og saltet i en bolle til en standmikser. Tilsett egget, men rør det ikke inn ennå.
- 3Varm opp melken og kokosoljen i en kjele til en termometer viser 43 grader Celsius (110 grader Fahrenheit). (Hvis melken er for varm når du tilsetter den i melblandingen, vil det drepe gjæren.)
- 4Hell melken og kokosoljen i melblandingen. Unngå å helle det direkte på egget – du vil ikke at den varme melken skal koke det.
- 5Bruk eltekroken og bland på middels hastighet til deigen samler seg og begynner å trekke seg bort fra sidene av bollen, ca. 3–4 minutter. Skrap ned sidene med en slikkepott om nødvendig. Deigen vil se litt ujevn ut i teksturen.
- 6Elt deigen.
- 7Vend deigen ut på en lett melet overflate og elt til den er glatt, myk og elastisk, ca. 3–4 minutter. Form den til en ball og legg den i en stor bolle som er lett smurt med kokosolje; gni litt mer kokosolje på toppen av deigen. Dekk til med plastfolie og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1–2 timer.
- 8Form muffinsene.
- 9Strø to bakeplater med maisenna og sett til side. Etter at deigen har hevet, slå den ned og del den i 16 like store deler. Rull hver del til en ball, og trykk den flatt til en 7,5 cm (3-tommers) runding. Legg rundingene på bakeplatene.
- 10Stek muffinsene.
- 11Varm opp en 30 cm (12-tommers) støpejernspanne over middels varme. Smør pannen med matlagingsspray og strø rikelig med maisenna. Stek muffinsene i porsjoner til de er dyp gyldne, ca. 5–9 minutter på hver side. Hvis de begynner å heve seg i en kuletopp, trykk dem flate med en slikkepott. La de engelske muffinsene avkjøle helt, del dem opp, rist dem og server med smør og syltetøy.
- 12Fotograf: Penny De Los Santos