Hello Fresh Mobile Banner
English muffins

English muffins

lær hvordan du lager tradisjonelle english muffins hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt til frokost eller brunch, og full av smak og tekstur.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 4 1/2 kopper brødmel, pluss mer til utbaking
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 1/4 unser pakke med hurtiggjær (2 1/4 teskjeer)
  • 2 teskjeer salt
  • 1 stort egg
  • 1 3/4 kopper helmelk
  • 2 1/2 spiseskjeer kokosolje, pluss mer til smøring av bollen og deigen
  • Grovt maismel, til å strø på
  • Non-stick koke spray
  • Smør og syltetøy, til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deigen.
  2. 2Visp melet, sukkeret, gjæren og saltet i en bolle til en standmikser. Tilsett egget, men rør det ikke inn ennå.
  3. 3Varm opp melken og kokosoljen i en kjele til en termometer viser 43 grader Celsius (110 grader Fahrenheit). (Hvis melken er for varm når du tilsetter den i melblandingen, vil det drepe gjæren.)
  4. 4Hell melken og kokosoljen i melblandingen. Unngå å helle det direkte på egget – du vil ikke at den varme melken skal koke det.
  5. 5Bruk eltekroken og bland på middels hastighet til deigen samler seg og begynner å trekke seg bort fra sidene av bollen, ca. 3–4 minutter. Skrap ned sidene med en slikkepott om nødvendig. Deigen vil se litt ujevn ut i teksturen.
  6. 6Elt deigen.
  7. 7Vend deigen ut på en lett melet overflate og elt til den er glatt, myk og elastisk, ca. 3–4 minutter. Form den til en ball og legg den i en stor bolle som er lett smurt med kokosolje; gni litt mer kokosolje på toppen av deigen. Dekk til med plastfolie og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1–2 timer.
  8. 8Form muffinsene.
  9. 9Strø to bakeplater med maisenna og sett til side. Etter at deigen har hevet, slå den ned og del den i 16 like store deler. Rull hver del til en ball, og trykk den flatt til en 7,5 cm (3-tommers) runding. Legg rundingene på bakeplatene.
  10. 10Stek muffinsene.
  11. 11Varm opp en 30 cm (12-tommers) støpejernspanne over middels varme. Smør pannen med matlagingsspray og strø rikelig med maisenna. Stek muffinsene i porsjoner til de er dyp gyldne, ca. 5–9 minutter på hver side. Hvis de begynner å heve seg i en kuletopp, trykk dem flate med en slikkepott. La de engelske muffinsene avkjøle helt, del dem opp, rist dem og server med smør og syltetøy.
  12. 12Fotograf: Penny De Los Santos