Runde 2 Oppskrift - Shepherd's Pie

Runde 2 Oppskrift - Shepherd's Pie

oppskrift på shepherds pie, en klassisk britisk rett med kjøtt og potetmos. perfekt for en mettende middag. prøv denne enkle oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund Yukon Gold-poteter, skrelt og i terninger
  • 1/2 kopp melk
  • 1 spiseskje smør
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 3 kopper rester av storfegryte fra Oppskrift på storfegryte og øl-biscuits, følger nedenfor
  • 4 selleristilker, hakket
  • 4 gulrøtter, skrellet og skåret i 2,5 cm tykke skiver
  • 4 røde poteter, hakket i store terninger
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 teskje hakkede ferske timianblader
  • 1 (450 g) høyrygg, skåret i 2,5 cm terninger
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 (410 g) boks med lavsalt storfebuljong
  • 1 (410 g) boks med hakkede tomater
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 1 teskje hot sauce
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 1/4 kopper hvetemel, til baking, følger nedenfor
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 kopp øl
  • 6 kopper hvetemel
  • 3 spiseskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer salt
  • 3/4 kopp smørfett

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann over middels varme. Tilsett potetene, reduser varmen og la det småkoke til potetene er gjennomkokte og møre. Sil av vannet, ha potetene tilbake i kjelen og mos dem med en potetstapper.
  3. 3I en liten kjele over lav varme, tilsett smør og melk og varm opp til det er varmt. Bland smør og melk inn i de moste potetene, og smak til med salt og pepper. (For veldig kremete poteter, bruk en håndmixer for å blande inn melken og smøret. Bland kun i ca. 45 sekunder for å unngå at potetene blir gummiaktige.) Sett til side.
  4. 4Fordel storfestuingen jevnt i 4 små ildfaste former à 11 gram. Topp med potetmosen og stek til stuingen bobler og potetene er lett brune på toppen, ca. 30 minutter.
  5. 5I en 6-liters slow cooker, kombiner selleri, gulrøtter, poteter, løk, timian og storfekjøtt. I en stor bolle, rør sammen alle de resterende ingrediensene og hell over storfekjøttet og grønnsakene i slow cookeren. Dekk til og kok på høy varme i 5 timer. Overfør til en serveringsskål og server med øl-biscuits.
  6. 6Øl-biscuits:
  7. 7Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  8. 8I en stor bakebolle, bland alle ingrediensene med en visp til de akkurat er godt blandet. Bruk to skjeer til å dele deigen i 4 jevne hauger og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 8–10 minutter til de er gyldne.
  9. 9Allsidig bakeblanding:
  10. 10I en stor bolle, bland mel, bakepulver og salt. Kutt inn smøret med en kakespade eller gaffel til blandingen er godt smuldret. Bruk i oppskrifter som krever Bisquick eller allsidig bakeblanding.