
Grillet piknikmais
Lær hvordan du lager deilig grilled picnic corn. Perfekt som tilbehør på piknik eller grilling. Enkelt og smakfullt sommermåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 ører mais, skrellet
- 1/4 kopp smeltet smør eller olivenolje
- 1 spiseskje koriander
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 teskjeer chilipulver
- 1/2 teskje salt
- 2/3 kopp majones
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 3/4 kopp revet Romano-ost
- Limebåter, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme. Alternativt kan du forvarme ovnens grillelement til lav varme, og kle et stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie.
- 2Pensle maisen med smeltet smør eller olivenolje. Grill maisen til den er gjennomvarm og lett forkullet over hele, i 7 til 10 minutter, avhengig av grillens temperatur. Alternativt kan du grille maiskolbene 15 centimeter fra varmekilden under grillen til det dannes forkullede flekker, ca. 10 minutter. Vend maisen og grill i ytterligere 10 minutter.
- 3Mens maisen er forkullet, bland sammen koriander, hvitløk, chilipulver, salt, majones og limesaft.
- 4Fordel majonesblandingen jevnt over maisen, og dryss over Romano-ost. Hvis ønskelig, kan du sette maisen tilbake på grillen eller under grillen i noen minutter. Server varm med limebåter.