
Cheesy Polenta
Lær hvordan du lager deilig cheesy polenta med denne enkle oppskriften. Perfekt som hovedrett eller tilbehør, med kremet konsistens og rik smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 9 kopper vann
- 1 spiseskje salt, pluss ekstra for smaksetting
- 2 ½ kopper gult maismel eller polenta
- 1 ½ kopper ferskrevet Parmesanost
- 1 ½ kopper hel melk, romtemperert
- 10 spiseskjeer (1 ¼ stikker) usaltet smør, romtemperert, kuttet i ½-tommers biter
- 1/3 kopp hakket fersk flatbladpersille
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp vannet i en stor, tykk gryte. Tilsett saltet. Visp gradvis inn maismelet. Skru ned varmen til lav og kok, rør ofte, til blandingen tykner og maismelet er mørt, ca. 15 til 20 minutter. Fjern gryten fra varmen. Tilsett osten, melk, smør og persille. Rør til smøret og osten har smeltet. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør polentaen til en bolle og server.