
Plantainfritters
oppskrift på deilige plantain fritters, perfekte som forrett eller snack. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 modne plantains
- 1/2 teskje bakepulver
- 1 spiseskje salt
- 1/2 teskje knust hvitløk
- 1/2 teskje sort pepper, valgfritt
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Vask plantains og del dem i tre deler; la skallet være på. Legg bitene i en middels stor kjele med vann; dekk til, og kok opp. Kok til kjøttet er mykt, ca. 15 minutter.
- 2Sil av vannet, skrell plantainene, og overfør dem til en stor bolle. Mos dem til en jevn konsistens, og tilsett bakepulver, salt, hvitløk og pepper. Bland godt.
- 3Ved bruk av hendene former du små, tynne kaker på ca. 6 cm i diameter. Varm opp olje i en stor stekepanne til den er veldig varm. Stek kakene til de er gyldne, ca. 2–3 minutter på hver side. Overfør til en tallerken med tørkepapir. Server med kyllingrundown.