Tyrkiske ost- og urtekigaretter

Tyrkiske ost- og urtekigaretter

Lær hvordan du lager tradisjonelle tyrkiske ost- og urtecigarer. En enkel oppskrift perfekt for forrett eller snacks, med friske urter og smøraktig ost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 4 unser gårdsmysost
  • 2 unser fetaost, smuldret
  • 1/4 kopp revet delskummet mozzarella
  • 1 stort egg
  • 3 spiseskjeer finhakket fersk persille
  • 2 spiseskjeer finhakket dill
  • 1 spiseskje finhakket frisk gressløk
  • 1/2 teskje revet sitronskall
  • Nykvernet svart pepper
  • Seks ark med filodeig, 16-17 x 12 tommer, tint i henhold til pakkeanvisningene (se Kok's Note)
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Mos sammen geitost, feta og mozzarella i en bolle med en gaffel. Rør inn egget med gaffelen, og bland deretter inn persille, dill, gressløk, sitrusskall og en stor klype svart pepper.
  2. 2Legg et fuktig, rent kjøkkenhåndkle på benken. Legg ut filodeigen på toppen og dekk med et annet fuktig, rent håndkle.
  3. 3Legg ett ark filode på et skjærebrett med den lange siden nærmest deg, og pensle lett med smør. Legg et nytt ark filode oppå og pensle lett med smør. Gjør det samme med et tredje ark. Kutt filodeen i to på tvers, og kutt hver halvdel horisontalt i tre deler. Plasser rektanglene på et bakepapirkledd stekebrett og sett til side. Gjenta med resten av filodeigen.
  4. 4Arbeid med én smørt filodehaug av gangen, og fordel en stor teskje med ost langs den lange kanten av hvert rektangel, og la det være en 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) border på hver ende. Brett inn sidene over fyllet, og rull opp fra den nederste kanten av filodeigen. Overfør de rullede sigarene til et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned, og pensle hver med litt smør. Gjenta med resten av filodeigen, fyllet og smøret.
  5. 5Stek sigarene, og snu pannen halvveis i steketiden, til de er sprø og gyldne, ca. 25 minutter. Overfør til et serveringsfat og server.