
Laksrillettes
oppskrift på salmon rillettes, en deilig forrett som er enkel å lage. perfekt for fest eller hverdagsnytelser. lær hvordan du lager denne smakfulle retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 170 g laks, skåret i store terninger
- 1/3 kopp/70 g smør, myknet
- 1 ss crème fraîche
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 1 ss finhakket frisk estragon
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 sitron, saftet
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stekepanne og stek laksen forsiktig, slik at den forblir litt rosa i midten, omtrent 5 minutter. Avkjøl. I en food processor eller med to gafler, rør opp laksen i små biter og bland den med smøret. Tilsett crème fraîche, sjalottløk og estragon. Krydre blandingen med salt, pepper og sitronsaft. Fordel den i små porsjonsformer eller ramekiner. Oppbevar i kjøleskapet, men før servering bør du ta den ut for å la den mykne, slik at den blir lett å smøre.