Ris- og potetsuppe

Ris- og potetsuppe

oppskrift på kremet ris- og potetsuppe perfekt for kalde dager. enkel å lage, mettende og smakfull. prøv denne deilige suppen i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 poteter, skrellet og i terninger
  • 2 gulrøtter, revet
  • 2 teskjeer tomatpuré
  • 10 kopper varm kyllingkraft
  • 2 laurbærblad
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 kopp langkornet ris
  • Revet Parmigiano

Fremgangsmåte

  1. 1I en dyp gryte, kok potetene i olivenoljen, vend dem av og til, til de er brune, ca. 5 minutter. Tilsett gulrøttene og kok i 2 til 3 minutter, rør om med en tresleiv.
  2. 2Tilsett tomatpuréen, rør om, og hell deretter i varm kyllingkraft, laurbærblad og salt og pepper. Dekk til gryten og la det småkoke i 40 minutter. Tilsett risen og kok i ytterligere 12 minutter, eller til risen er mør.
  3. 3Fjern og kast laurbærbladene, juster krydderet og server med revet Parmesanost.