Babyspinatssalat med timian og Dijon-vinaigrette, servert med sprø sveitserostchips
oppskrift på en frisk baby spinat salat med timian og dijon vinaigrette, toppet med sprø sveitserostchips. enkel og smakfull forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper revet sveitserost
- 1 pose, 340 gram, babyspinat eller 3/4 pund fra bulkavdelinger
- 1 liten rød eple, kjernet og tynne skiver
- 1 sitronbåt
- 3 eller 4 kvister fersk timian, plukket av stilkene og hakket
- 1 runde teskje Dijon-sennep
- 1 1/2 spiseskje rødvinseddik, vurder mengden
- 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje, vurder mengden
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en non-stick stekepanne over middels høy varme. Legg revet sveitserost i små, 2-tommers hauger i den varme pannen. Når osten begynner å bli lett gyllen i kantene, etter omtrent ett minutt, og kan flyttes med en tynn slikkepott, snu osteskivene, la dem steke i ytterligere 15 sekunder, og fjern deretter skivene fra pannen og legg dem på en arbeidsflate for å avkjøle. Ostekrispene vil avkjøles innen et minutt eller så. Gjenta prosessen for å lage 12 til 16 krisps, 3 eller 4 per salat. Krispene kan også smakes til med knust svart pepper og hakket timian eller andre urter.
- 2Legg spinat i en bolle. Etter at du har skåret eplet, press en sitronskive over skivene for å forhindre at de blir brune. Vend epleskivene med spinaten. Til dressingen, bland timian, Dijon-sennep og eddik med en visp. Hell i olivenolje mens du fortsetter å vispe dressingen. Hell dressingen over salaten og vend forsiktig slik at grønnsakene og eplet blir jevnt dekket. Legg salaten oppå osteskivene og server.