Brokkoli- og ostegrateng

Brokkoli- og ostegrateng

oppskriften på broccoli and cheese casserole er perfekt for en rask og smakfull middag. enkel å lage og full av smak, ideell for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør, pluss 2 spiseskjeer smør
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 3 spiseskjeer mel
  • 1 1/2 kopp varm melk
  • 1 1/2 kopper revet skarp cheddarost
  • 2 hoder brokkoli, kuttet i 5 cm store biter, raskt dampet
  • 1 1/2 kopper knuste smørkjeks

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Smelt 2 spiseskjeer smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og kok til den er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Rør inn mel og bland godt slik at løken dekkes. Kok i 2 minutter. Fjern fra varmen og visp inn varm melk. Sett tilbake på varmen og la det småkoke. Rør inn osten, litt etter litt. Tilsett brokkoli i ostesausen og hell det hele i en smurt ildfast form.
  3. 3Smelt resten av smøret i en liten stekepanne og rør inn knuste kjeks. Dekk brokkoligratengen med smurte kjeks. Stek til det bobler og er lett gyllent, ca. 20 minutter.