Mandlercupcakes med blåbærtequilafyll, toppet med marsipan og acai-bærkremostglasur
oppskrift på deilige mandelcupcakes fylt med blåbærtequila, toppet med marzipan og açaibær kremostfrosting for en smakfull dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 1/3 kopper hvetemel
- 1 spiseskje bakepulver
- 3/4 teskje fint salt
- 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 1/2 kopp rapsolje
- 2 egg
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 kopp helmelk
- 1 teskje mandelessens
- 200 gram marzipan
- Blåbærtequila-fyll, oppskrift følger
- Acai-bær kremostglasur, oppskrift følger
- 1/4 kopp tynne skiver av mandler, til pynt
- 1/2 kopp blåbærsyltetøy
- 1 spiseskje tequila
- 1/2 teskje key lime-saft
- 125 gram usaltet smør, romtemperert
- 500 gram kremost
- 9 kopper melis
- 1/4 kopp acai-bærsirup
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Kle en vanlig muffinsform med 18 muffinsformer.
- 2Sikt sammen mel, bakepulver, salt og sukker. I en bolle til en elektrisk kjøkkenmaskin med flatpisker, tilsett de siktede tørre ingrediensene og bland på lav hastighet i 30 sekunder. Tilsett sakte oljen til det dannes fine smuler. Tilsett egg, kremfløte, melk og mandelessens, og bland på lav hastighet i 1 minutt. Stopp maskinen og skrap ned i bollen og på vispene, og bland deretter på middels hastighet i 2 minutter.
- 3Fyll muffinsformene tre fjerdedeler fulle med røre og stek til de er gjennomstekte, ca. 20 minutter. Ikke åpne ovnen under stekingen. La muffinsene avkjøle helt etter baking.
- 4Kjevle ut marsipanen jevnt til en tykkelse på 1/8 tomme. Stikk ut 12 runde skiver med en diameter på 2 1/2 tommer ved hjelp av en utstikker.
- 5For å montere, bruk en eplekerner til å lage et hull i midten av hver muffins for å lage en lomme til fyllet. Fyll en sprøytepose med blåbærtequilafyll og kutt av 1/2 tomme av tuppen. Fyll hver muffins med fyllet. Legg en marsipanplate oppå hver muffins. Fyll en ny sprøytepose med acai-bærkremostglasur og kutt av 1/2 tomme av tuppen. Pynt med kremen i en sirkulær bevegelse på toppen av marsipanen. Pynt med tynne skiver mandler og server.
- 6Bland alle ingrediensene i en blandebolle til de er godt kombinert.
- 7I bollen til en elektrisk kjøkkenmaskin med flatpisker, pisk smør og kremost til en jevn krem. Tilsett gradvis melis og bland til det er godt innarbeidet. Tilsett acai-bærsirup og bland i 2 minutter på middels hastighet til det er jevnt og kremete.