Dessert-sushi

Dessert-sushi

lær hvordan du lager dessert sushi med denne enkle oppskriften. perfekt for søte anledninger og som en kreativ dessertidé.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper mediumkornet japansk ris
  • 1 boks kokosmelk
  • 1/2 kopp sukker
  • Skallet av 1 sitron
  • Tørket frukt, for eksempel Fruit by the Foot, til å rulle maki og nigiri
  • Blåbær
  • Syltede sure kirsebær
  • Mango, kuttet i passelige biter til maki og nigiri
  • Ananas, kuttet i passelige biter til maki og nigiri
  • Jordbær, kuttet i passelige biter til maki og nigiri
  • 1/2 kopp sesamfrø
  • Mynteblader

Fremgangsmåte

  1. 1For sushirisen: Bland risen med 2 kopper vann i en middels stor kjele og dekk med lokk som sitter godt. Kok opp på middels høy varme, rør om og dekk til. Senk varmen til lav og la det småkoke i 15 minutter. Slå av varmen og luft risen med en gaffel. Sett på lokket igjen og la risen hvile i 5 minutter. Når risen er ferdig kokt, fordeles den umiddelbart på et bakepapir. Målet her er å få risen til å avkjøles så raskt som mulig.
  2. 2For kokosglazuren: Bland kokosmelk, sukker og sitronzest i en liten sausekjele og la det småkoke på middels varme. La blandingen redusere til omtrent to tredjedeler, til den blir tykk og sirupaktig, og rør av og til for å forhindre at den brenner seg fast. Dette tar 20 til 25 minutter.
  3. 3For å lage nigiri (presset sushi): Fukt hendene dine og form risen til 2-tommers lange logger. Drypp litt kokosglaze over risen. Kutt litt fruktlær i ½ x 2-tommers striper (eller bruk de ferdigkuttede Fruit by the Foot-strimlene), og bruk dem til å pakke risen på tvers, som en belte av tang rundt nigiri. Topp med ønsket frukt – blåbær og surkirsebær ser ut som lakse-egg. (Alternativt: Først topper du risen med frukt, og sikrer frukten ved å pakke den inn med striper av fruktlær.) Strø over sesamfrø, pynt med mynteblader og server.
  4. 4For å lage maki-ruller: Legg ut fruktlær flatt og dekk det med et jevnt lag ris ca. ½ tomme tykt. Drypp over litt kokosglaze og strø med sesamfrø. På den siden nærmest deg, legg en rad med julienne-skåret frukt – enten mango, ananas, jordbær eller kirsebær, eller annen frukt du liker. Topp med noen revne mynteblader og rull hele greia sammen til en sylinder, og sørg for at den er så stram som mulig hele veien rundt. Skjær i skiver med en skarp kniv og server.