
Skivet biff- og soppsuppe med bygg
oppskrift på skivet biff og sopp byggsuppe - en smakfull og mettende rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 1 1/3 kopper perlebyggryn
- 1/2 kopp tørkede porcini-sopper
- 1/4 kopp extra virgin olivenolje (EVOO), pluss mer til å dryppe over
- 6 portobellosopper, med skrapede innmat, delt i to og tynne skiver
- 2 spiseskjeer hakket fersk timian
- 4 sjalottløk, finhakket
- 2 til 3 små selleristilker, finhakket
- 1 gulrot, finhakket
- Nykvernet pepper
- 1/2 kopp tørr sherry
- 4 kopper storfekraft
- 1/3 oppskrift av ovnsbakt hvitløkspasta, oppskrift følger (eller 2 hoder ovnsbakt hvitløk)
- 450 gram flatiron-biff
- Omtrent 1 1/2 spiseskje Worcestershire-saus
- 1/2 kopp fersk flatbladpersille, veldig finhakket
- 6 hvitløkshoder, med toppen trimmet for å eksponere alle fedd
- 1 kopp EVOO
- 3 spiseskjeer honning
- Kosher salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en middels stor kjele med saltet vann. Tilsett bygg og kok til det er nesten mørt, ca. 25 til 30 minutter. Sil av vannet i en sikt og skyll under kaldt vann, deretter la det renne av igjen. Legg de tørkede porcini-soppene i en liten kjele med omtrent 2 kopper vann. Kok opp, deretter la det småkoke til soppen er mør. Overfør soppen med en hullsleiv til en food processor. Hell i alt unntatt de siste få skjeene med kokevann (grus fra soppen kan legge seg der). Kjør til en jevn puré. Varm opp extra virgin olivenolje (EVOO) i en stor nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett portobellosoppene og kok til de er brune. Tilsett timian, sjalottløk, selleri og gulrøtter, og krydre med salt og pepper. La det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 5 til 6 minutter. Deglaser med sherry, rør om og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av gryten med en tresleiv. Rør inn kraften, porcini-puréen og Hvitløkspasta. I mellomtiden, la biffene komme til romtemperatur og krydre med salt og pepper. Varm opp en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Drypp litt EVOO over biffene, og stek i 7 til 8 minutter, snu en gang. La hvile på et skjærebrett i 10 minutter, skjær deretter i tynne skiver og del opp i munnfullstørrelser. Pynt med Worcestershire-saus. Rør inn persille og bygg i suppen, og hell den opp i grunne boller. Legg biffen oppå suppen.
- 2Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Plasser hvitløken i en klump på et stort stykke aluminiumsfolie og drypp over 1/4 kopp EVOO. Pakk hvitløken inn i folien for å lage en tett forseglet pose. Stek til den er veldig mør, ca. 45 minutter. La den avkjøle, og klem deretter hvitløken ut av skinnet og over i en food processor. Tilsett resten av EVOO (3/4 kopp) og honning, og krydre med salt og pepper. Kjør til en jevn puré, og overfør deretter til en liten beholder. (Alternativt kan du mose hvitløkspastaen med en gaffel i stedet for å bruke en food processor.)
- 3Merk: For å oppnå best mulig resultat er denne oppskriften endret og avviker fra det som vises i episoden.