Hello Fresh Mobile Banner
Ristet rotgrønnsakssalat

Ristet rotgrønnsakssalat

Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt rotgrønnsakssalat, perfekt som forrett eller lett middag. En sunn og fargerik oppskrift for høsten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 18 røde perle-løk, skrellet
  • 2 store gulrøtter, halvert på langs, kuttet i 1/3-tommers brede biter
  • 2 store pastinakker, halvert på langs, kuttet i 1/2-tommers brede biter
  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 3/4 ts herbes de Provence
  • 3/4 ts kosher salt
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • Én pose babyruccola på 5 unser
  • 1 moden pære, halvert, kjernet ut, skåret i tynne båter
  • Eplesider-vinaigrette, oppskrift følger
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter, ristet
  • 3 ss eplesidereddik
  • 1 ss honning
  • 1/4 ts kosher salt
  • 1/4 ts nykvernet svart pepper
  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en stor bolle, bland løkene, gulrøttene og pastinakkene. Tilsett oljen, herbes de Provence, salt og pepper; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Fordel grønnsakene på et stort, non-stick, stekebrett med kant og stek i 20 minutter. Vend grønnsakene og stek videre til de er møre og begynner å bli brune, ytterligere 15 til 20 minutter. Sett grønnsakene til side.
  3. 3I en salatbolle, bland ruccola, pæreskiver og de ristede grønnsakene. Tilsett eplecider-vinaigretten og vend godt slik at alt blir dekket. Strø over hakkede valnøtter og server.
  4. 4I en middels stor bolle, visp sammen eddik, honning, salt og pepper til det er godt blandet. Rør inn oljen i en tynn stråle mens du visper.