
Ristet rotgrønnsakssalat
Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt rotgrønnsakssalat, perfekt som forrett eller lett middag. En sunn og fargerik oppskrift for høsten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 18 røde perle-løk, skrellet
- 2 store gulrøtter, halvert på langs, kuttet i 1/3-tommers brede biter
- 2 store pastinakker, halvert på langs, kuttet i 1/2-tommers brede biter
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 3/4 ts herbes de Provence
- 3/4 ts kosher salt
- 1/2 ts nykvernet svart pepper
- Én pose babyruccola på 5 unser
- 1 moden pære, halvert, kjernet ut, skåret i tynne båter
- Eplesider-vinaigrette, oppskrift følger
- 1/2 kopp hakkede valnøtter, ristet
- 3 ss eplesidereddik
- 1 ss honning
- 1/4 ts kosher salt
- 1/4 ts nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2I en stor bolle, bland løkene, gulrøttene og pastinakkene. Tilsett oljen, herbes de Provence, salt og pepper; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Fordel grønnsakene på et stort, non-stick, stekebrett med kant og stek i 20 minutter. Vend grønnsakene og stek videre til de er møre og begynner å bli brune, ytterligere 15 til 20 minutter. Sett grønnsakene til side.
- 3I en salatbolle, bland ruccola, pæreskiver og de ristede grønnsakene. Tilsett eplecider-vinaigretten og vend godt slik at alt blir dekket. Strø over hakkede valnøtter og server.
- 4I en middels stor bolle, visp sammen eddik, honning, salt og pepper til det er godt blandet. Rør inn oljen i en tynn stråle mens du visper.