
Steinbakt sjøabbor med oliven, tomater og oregano, brun ris
Lær hvordan du lager en smakfull pan-seared sea bass med oliven, tomater og oregano, servert med brun ris. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje, delt
- 5 sjømatfileter (ca. 140–170 gram hver)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 teskjeer hvitløk- og urtekrydder
- 1/2 kopp vermut
- 1 boks (14 unser) hakkede tomater
- 1 1/2 kopper utkjernede Nicoise-oliven, delt
- Reservert brun ris
- 2 spiseskjeer ferskhakket oregano
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje av oljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre begge sider av breiflabbfiletene med salt, pepper og hvitløks- og urtekrydder. Legg breiflabben i pannen og stek i 1 til 2 minutter på hver side, til den er gyllenbrun. Tilsett vermut og kok i 1 minutt for å la alkoholen fordampe. Tilsett tomater og 1/2 kopp av olivenene, og la det småkoke. La det småkoke i 5 minutter, til fisken er mør og lett kan deles med en gaffel.
- 2Varm opp risen med oregano i en middels stor kjele (tilsett litt vann om nødvendig) eller i mikrobølgeovnen. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 3Server breiflabben med saus over risen.