Steinbakt sjøabbor med oliven, tomater og oregano, brun ris

Steinbakt sjøabbor med oliven, tomater og oregano, brun ris

Lær hvordan du lager en smakfull pan-seared sea bass med oliven, tomater og oregano, servert med brun ris. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 5 sjømatfileter (ca. 140–170 gram hver)
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 teskjeer hvitløk- og urtekrydder
  • 1/2 kopp vermut
  • 1 boks (14 unser) hakkede tomater
  • 1 1/2 kopper utkjernede Nicoise-oliven, delt
  • Reservert brun ris
  • 2 spiseskjeer ferskhakket oregano

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 spiseskje av oljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre begge sider av breiflabbfiletene med salt, pepper og hvitløks- og urtekrydder. Legg breiflabben i pannen og stek i 1 til 2 minutter på hver side, til den er gyllenbrun. Tilsett vermut og kok i 1 minutt for å la alkoholen fordampe. Tilsett tomater og 1/2 kopp av olivenene, og la det småkoke. La det småkoke i 5 minutter, til fisken er mør og lett kan deles med en gaffel.
  2. 2Varm opp risen med oregano i en middels stor kjele (tilsett litt vann om nødvendig) eller i mikrobølgeovnen. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3Server breiflabben med saus over risen.