Bærclafoutis med crème fraîche
Lær hvordan du lager en deilig berry clafouti med kremet creme fraiche. Perfekt dessert for sommeren eller helår. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 2 egg
- 1/3 kopp sukker
- 1/2 vaniljestang, delt og skrapet
- 3 spiseskjeer mel
- En klype salt
- 2/3 kopp crème fraîche
- 1/3 kopp melk
- 1 pint blandede bær: jordbær, blåbær, bringebær, bjørnebær
- 1 spiseskje melis, pluss ekstra til å drysse over
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375 grader. Visp sammen egg og sukker til det blir skummende. Tilsett vaniljesukker, mel og salt. Bland til det er godt innarbeidet. Vend inn melk og halvparten av crème fraîche.
- 2Spray en 25 cm teflonpanne med vegetabilsk spray. Hell en tredjedel av røren i pannen. Stek i ovnen i 3 minutter, eller til røren har stivnet. Ta pannen ut av ovnen og fordel de blandede bærene som neste lag. Hell resten av røren over bærene. Sett pannen tilbake i ovnen og stek i 12 til 16 minutter, eller til kantene begynner å bli brune og midten hever seg. Ta ut og la avkjøle i 20 minutter.
- 3Bland den resterende tredjedelen av crème fraîche med melis. Skjær clafoutisen i 4 til 6 båter, dryss over ekstra melis og server med de resterende bærene og søtet crème fraîche.