Kylling- og nudelsuppe

Kylling- og nudelsuppe

Lær hvordan du lager en deilig chicken noodle soup med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager og hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Ekstra jomfru olivenolje, etter behov
  • 1 stor løk, skåret i 1/2-tommers skiver
  • 4 stilker selleri, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 3 gulrøtter, skåret i 1/2-tommers terninger
  • Kosher-salt
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 2 teskjeer knuste rød pepperflak
  • 1 bunt timian
  • 1,4 kg kyllinglår og -lår med bein, skinn og overflødig fett fjernet
  • Vann, etter behov
  • 2 laurbærblad
  • 1 sitron, delt i to
  • 1 teskje malt kanel
  • 2 riv med fersk muskatnøtt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 kopper små pasta, helst små skjell som orecchiette eller orzo
  • 1 (425 g) boks hvite bønner eller kikerter
  • 1 bunt koriander, blader grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Smør en stor kjele med olivenolje og tilsett løk, selleri og gulrøtter. Krydre med salt etter smak, og varm opp kjelen til middels høy varme. Kok grønnsakene til de begynner å bli myke og dufter veldig godt, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk, knust rød chili og timian, og kok i ytterligere 2 til 3 minutter.
  3. 3Legg i kyllingen og fyll på med nok vann til å dekke kyllingen. Tilsett laurbærblad, kok opp, og skru ned varmen til lav. La det småkoke i 30 minutter, og skum av eventuelle urenheter som legger seg på overflaten.
  4. 4Press saften av de to sitronhalvdelene i suppen, og legg sitronhalvdelene i suppen. Tilsett kanel og muskatnøtt, og smak til med salt og pepper. Juster krydderet etter behov. La suppen småkoke i ytterligere en time.
  5. 5Mens suppen småkoker, kok opp en annen stor kjele med godt saltet vann over høy varme. Tilsett pastaen og kok til den er "al dente", fast men ikke hard. Sil av vannet og overfør pastaen til en mellomstor bolle. Tilsett 1 teskje olivenolje og vend godt. Sett til side.
  6. 6Når suppen er ferdig, skru av varmen og ta kyllingen ut på et skjærebrett. Kast sitronhalvdelene, timianen og laurbærbladene. La kyllingen avkjøle litt, fjern beinene og kast dem. Riv kjøttet i munnfullstore biter og legg det tilbake i kjelen. Smak til suppen med krydder, den skal være krydret med en frisk sitronaroma og en varm kanel-kyllingfølelse. Den skal være veldig smakfull og varmende for sjelen.
  7. 7Skyll bønnene og tilsett dem i kjelen. Juster krydderet etter behov.
  8. 8Fyll bunnen av hver serveringsskål med litt av den reserverte pastaen, og øs den varme suppen over pastaen. Pynt med hakket koriander og server. Denne suppen er perfekt for en kald dag! Hurra!