Gresskar- og tranebærcheesecake

Gresskar- og tranebærcheesecake

Lyst på en deilig pumpkin-cranberry cheesecake? Denne oppskriften er perfekt for høstfesten eller som en søt avslutning på middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 pakke amarettikjeks (17 gram)
  • 1 spiseskje sukker
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss litt til smørbrikken
  • Til fyllet:
  • 450 gram helmelkricottaost (helst fersk)
  • 1 ½ kopper sukker
  • 1 boks (425 gram) med ren gresskarpuré
  • 3 store egg
  • ¾ kopp mascarponeost
  • 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 ½ teskje gresskarpietspice
  • ½ teskje salt
  • Til topping:
  • 1 ¾ kopper ferske tranebær
  • ½ kopp sukker
  • 1 spiseskje fersk sitronjuice
  • En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Pakk utsiden (bunnen og sidene) av en 23 cm springform med aluminiumsfolie. Lag bunnen: Kjør kjeks og sukker i en food processor til det er finmalt. Tilsett det smeltede smøret; kjør kort for å blande. Trykk blandingen ned i bunnen og opp ca. 0,5 cm langs sidene av formen. Pensle sidene lett med litt smør. Stek til den er gyllen og fast, ca. 12 til 15 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt.
  2. 2Lag fyllet: Sil ricottaen gjennom en finmasket sikt i 20 minutter. Bland den med sukkeret i en food processor; kjør til det er glatt. Tilsett gresskar, egg, mascarpone, vanilje, krydder og salt; kjør til alt er godt blandet (ikke overbland). Hell fyllet i den avkjølte bunnen. Stek til den er fast rundt kantene, men midten fortsatt beveger seg litt, ca. 1 ½ time til 1 time og 45 minutter. Overfør til en rist og la den avkjøle til romtemperatur. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er kald og fast, minst 8 timer eller over natten.
  3. 3Lag toppingen: Hakk 1 kopp tranebær og ha dem i en liten kjele sammen med sukker, sitronsaft, salt og 1/3 kopp vann. Kok opp på middels varme til det tykner, ca. 7 til 10 minutter. Rør inn de resterende ¾ koppen hele tranebær; kok i ytterligere 2 minutter. La det avkjøle.
  4. 4La ostekaken stå i romtemperatur i 20 minutter, før du bruker en tynn kniv til å løsne kanten og fjerne springformringen. Tilsett litt vann i tranebærtoppen for å løsne den, om nødvendig, og fordel den jevnt over ostekaken.