
Vietnamese risnudelsalat
Lær hvordan du lager en autentisk vietnamesisk riskuddsalat med friske grønnsaker og aromatiske urter. Perfekt som forrett eller lett lunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kopp hakket koriander
- 1 jalapeño, hakket
- 1 spiseskje honning
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 3 spiseskjeer fiskesaus
- 1 teskje kosher-salt
- 450 gram tørket risnudler
- 2 gulrøtter, julienne-skåret
- 1 agurk, delt i to, skrelt, frø fjernet og skåret i tynne halvringer
- 1/4 kopp fersk mynte, hakket
- 1/2 kopp finskåret napa-kål
- 1/4 kopp tørkede, ristede nøtter
Fremgangsmåte
- 1Plasser hvitløken, koriander, jalapeño, honning, limesaft, fiskesaus og salt i en food processor og kjør til det er nesten glatt. Kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett nudlene og kok i 2 minutter. Sil av vannet, skyll godt med kaldt vann og sil igjen. Bland i en stor bolle sausen, nudlene, gulrøttene, agurken, mynten og kinakålen. Vend godt sammen og pynt med peanøtter.