Valrhona sjokoladekake

Valrhona sjokoladekake

oppskrift på valrhona sjokoladekake, en rik og saftig sjokoladekake laget med valrhona sjokolade. perfekt som dessert eller kaker til fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 5 1/2 unser importert bittersøt sjokolade (ikke usøtet, helst Valrhona fra Frankrike), grovhakket
  • 11 spiseskjeer usaltet smør, i store biter
  • 3 store egg
  • 3 store eggeplommer
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 5 spiseskjeer hvetemel
  • Vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader. Smør seks, 6-ounce, porsjonskopper med smør og mel.
  2. 2Plasser sjokolade og smør i en metallbolle og sett den over en kjele med småkokevann. Rør til det er smeltet og glatt. La det avkjøle litt.
  3. 3Bruk en elektrisk mikser og pisk egg, eggeplommer og sukker til de er bleke og tykke, ca. 10 minutter. Reduser hastigheten og bland gradvis inn melet.
  4. 4Tilsett sjokoladeblandingen i melet og fortsett å piske til det er tykt og blankt, ca. 5 minutter.
  5. 5Fordel røren i de forberedte koppene. Tilsett 1 spiseskje hakket sjokolade i hver. Stek til kaken er stivnet rundt kantene, men midten beveger seg litt når koppen flyttes, ca. 12 minutter. La det avkjøle litt.
  6. 6Bruk en skarp kniv og gå rundt kantene på koppene. Vend ut kaken på tallerkener og server med varm iskrem.