
Valrhona sjokoladekake
oppskrift på valrhona sjokoladekake, en rik og saftig sjokoladekake laget med valrhona sjokolade. perfekt som dessert eller kaker til fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 5 1/2 unser importert bittersøt sjokolade (ikke usøtet, helst Valrhona fra Frankrike), grovhakket
- 11 spiseskjeer usaltet smør, i store biter
- 3 store egg
- 3 store eggeplommer
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
- 5 spiseskjeer hvetemel
- Vaniljeis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader. Smør seks, 6-ounce, porsjonskopper med smør og mel.
- 2Plasser sjokolade og smør i en metallbolle og sett den over en kjele med småkokevann. Rør til det er smeltet og glatt. La det avkjøle litt.
- 3Bruk en elektrisk mikser og pisk egg, eggeplommer og sukker til de er bleke og tykke, ca. 10 minutter. Reduser hastigheten og bland gradvis inn melet.
- 4Tilsett sjokoladeblandingen i melet og fortsett å piske til det er tykt og blankt, ca. 5 minutter.
- 5Fordel røren i de forberedte koppene. Tilsett 1 spiseskje hakket sjokolade i hver. Stek til kaken er stivnet rundt kantene, men midten beveger seg litt når koppen flyttes, ca. 12 minutter. La det avkjøle litt.
- 6Bruk en skarp kniv og gå rundt kantene på koppene. Vend ut kaken på tallerkener og server med varm iskrem.



