
Saltede karamell-sjokoladekjeks
Lær hvordan du lager perfekte salted caramel chocolate chip cookies med denne enkle oppskriften. Søt, salt og sprø - en favoritt for alle kakeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/4 teskje fint salt
- 1 kopp lyst brunt sukker
- 1/2 kopp vanlig sukker
- 2 staver smør, myknet
- 2 store egg
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 3/4 kopp semi-søte sjokoladebiter
- 1 kopp karamellbiter eller karamellkarameller, hakket
- 1 1/2 teskje flaksalt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius; plasser rister i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen. Legg to bakeplater med bakepapir.
- 2Visp mel, bakepulver, natron og fint salt sammen i en bolle.
- 3Med en elektrisk mikser, pisk sammen brunt sukker, vanlig sukker og smør i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Tilsett vaniljeekstrakt og pisk for å blande det inn. Rør inn melblandingen og pisk til akkurat blandet. Vend inn sjokoladebiter og karamellbiter.
- 4Bruk en skje til å legge rause spiseskjeer med deigen på bakeplatene, med ca. 5 cm mellomrom (deigen vil bli igjen). Strø en klype havsalt over hver kjeks.
- 5Stek kjeksene til de er gylne, og snu på platene underveis, ca. 13 minutter. Overfør kjeksene til en rist for avkjøling. La bakeplatene avkjøles, og gjenta med resten av deigen.