Saltede karamell-sjokoladekjeks

Saltede karamell-sjokoladekjeks

Lær hvordan du lager perfekte salted caramel chocolate chip cookies med denne enkle oppskriften. Søt, salt og sprø - en favoritt for alle kakeelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/4 teskje fint salt
  • 1 kopp lyst brunt sukker
  • 1/2 kopp vanlig sukker
  • 2 staver smør, myknet
  • 2 store egg
  • 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 3/4 kopp semi-søte sjokoladebiter
  • 1 kopp karamellbiter eller karamellkarameller, hakket
  • 1 1/2 teskje flaksalt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius; plasser rister i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen. Legg to bakeplater med bakepapir.
  2. 2Visp mel, bakepulver, natron og fint salt sammen i en bolle.
  3. 3Med en elektrisk mikser, pisk sammen brunt sukker, vanlig sukker og smør i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Tilsett vaniljeekstrakt og pisk for å blande det inn. Rør inn melblandingen og pisk til akkurat blandet. Vend inn sjokoladebiter og karamellbiter.
  4. 4Bruk en skje til å legge rause spiseskjeer med deigen på bakeplatene, med ca. 5 cm mellomrom (deigen vil bli igjen). Strø en klype havsalt over hver kjeks.
  5. 5Stek kjeksene til de er gylne, og snu på platene underveis, ca. 13 minutter. Overfør kjeksene til en rist for avkjøling. La bakeplatene avkjøles, og gjenta med resten av deigen.