Hello Fresh Mobile Banner
Marengs-sopp

Marengs-sopp

lær hvordan du lager meringue mushrooms, en søt og dekorativ dessert. enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning for perfekte meringue-sopp.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp sukker
  • 1/4 kopp vann
  • 4 eggehviter
  • 1/8 teskje krem av tartar
  • 1 spiseskje sukker
  • Creme Ganache, oppskrift følger
  • 8 unser halv-søt sjokolade
  • 2/3 kopp kremfløte
  • 1/4 kopp appelsinlikør

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en tykk kjele kombiner sukker og vann. Kok opp væsken på lav varme, og rør forsiktig i sirupen mens du vasker ned eventuelle sukkerkrystaller som klistrer seg til sidene av kjelen med en børste dyppet i kaldt vann. Kok sirupen til den når softballstadiet, eller til en sukkertermometer viser 240 grader Fahrenheit.
  3. 3Mens sirupen koker, pisk eggehvitene i en bolle med en elektrisk mikser til de er skummende. Tilsett krem av tartar og en liten klype salt, og pisk hvitene i 30 sekunder. Strø sukker over og pisk til hvitene danner stive topper. Hell sirupen i en tynn stråle mens du pisker, og pisk marengsen i 10 minutter, eller til den er avkjølt.
  4. 4Fyll en sprøytepose utstyrt med en 1/3-tommers rund tipp med marengsen, og sprøyt ut 66 små hauger, hver omtrent 2,5 cm i diameter, på et stort bakepapirkledd stekebrett for å lage sopphatter. Hold sprøyteposen rett opp og sprøyt ut 66 kjegler på bakepapiret for å lage sopprøtter.
  5. 5Stek marengsene i en forvarmet, veldig langsom ovn (ca. 95 grader Celsius) i 1 time. Ta ut stekebrettet av ovnen og trykk inn undersidene av sopphattene. Sett marengsene tilbake i ovnen og stek i ytterligere 30 minutter. Etter de 30 minuttene, slå av ovnen og la marengsene stå i ovnen i 2 timer til.
  6. 6Fyll en sprøytepose utstyrt med en liten stjertipp med crème ganache og sprøyt kremen inn i undersidene av sopphattene for å simulere gjeller. Sett en stamme inn i hver hatt, plasser soppen oppreist på stilkene i en lav skål, og la dem stå til crème ganachen er stivnet. Oppbevar soppen dekket.
  7. 7I toppen av et dobbeltkoker satt over varmt vann, smelt sjokoladen med den tykke fløten og appelsinlikøren, og rør til blandingen er jevn. Overfør blandingen til en metallbolle og avkjøl, rør av og til i ca. 30 minutter. Når den er klar til bruk, pisk sjokoladen lett til den danner myke topper.
  8. 8Porsjon: ca. 2 ½ kopper