Prime rib med rødvins- og timian-smørsaus
Lær hvordan du lager en saftig prime rib med en smakfull rødvin-thyme smørsauce. Perfekt til fest eller søndagsmiddag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 staver usaltet smør, romtemperert
- 1/4 kopp ferske timianblader
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- En hel ribbe på 12 til 14 pund, trimmet for noe overflødig fett
- 11 store hvitløksfedd, 8 hele og 3 hakkede
- Rapsolje, til pensling
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 sjalottløk, hakket
- 1 flaske Cabernet Sauvignon
- Noen skvett Cabernet Sauvignon-eddik
- 4 kopper hjemmelaget ovnsstekt kyllingkraft, varm
- 12 hele sort pepperkorn
- Hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For smøret: Bland smør og timian i en food processor og kjør til det er glatt, deretter smak til med salt og pepper. Skrap smøret opp i en ramekin, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er kaldt og smakene har blandet seg, minst 2 timer og opptil 48 timer.
- 3For indrefileten: Ta kjøttet ut av kjøleskapet 2 timer før steking. Tørk overflaten med papirhåndklær. Lag 8 små snitt over fettkappen og fyll hvert snitt med et helt hvitløksfedd.
- 4Plasser steken på et stort skjærebrett, pensle med olje og krydre godt med salt og pepper 15 minutter før steking.
- 5Forvarm ovnen til 230°C (450°F).
- 6Plasser steken med benet ned (fett-siden opp) i en stor stekeplate med rist. Stek i 20 minutter. Skru ned varmen til 175°C (350°F) og fortsett stekingen til et digitalt steketermometer som settes inn i midten og endene av kjøttet viser 52°C (125°F) for medium-rare, omtrent 3 timer. Begynn å sjekke temperaturen etter 2 timer.
- 7Overfør kjøttet til et skjærebrett med juiceløp. Hell av det meste av fettet fra pannen, men la det være igjen noen spiseskjeer. Sett stekepannen over to kokeplater på høy varme. Tilsett sjalottløk og de resterende 3 finhakkede hvitløksfeddene, og kok til de er myke, ca. 4 minutter. Tilsett vin og eddik og kok til det er redusert med tre fjerdedeler, ca. 5 minutter. Tilsett kraft og pepperkorn, og kok opp. La det koke til det er redusert til halvparten, ca. 10 minutter. Sil sausen over i en mellomstor kjele og varm opp på lav varme. La det småkoke til sausen er litt mer redusert. Rør inn det kalde timian-smøret gradvis og la sausen tykne (ikke la den koke opp, da kan den skille seg). Smak til med salt og pepper. Avslutt med en skvett cabernet sauvignon-edikk og hakket persille før servering.