Vaniljemuffins

Vaniljemuffins

Lær hvordan du lager deilige vanilje cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaker, bursdager eller som søt snacks. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 1 1/4 teskjeer bakepulver
  • 3. 1/4 teskje salt
  • 4. 1 stang usaltet smør, myknet
  • 5. 1 kopp sukker
  • 6. 2 store egg, romtempererte
  • 7. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 8. 2/3 kopp helmelk, romtemperert
  • 9. Glasur, oppskrift følger, til pynt
  • 10. 4 store eggehviter
  • 11. 3/4 kopp sukker
  • 12. En klype salt
  • 13. 2 stenger usaltet smør, kuttet i biter, myknet (se Kok's Note)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle en 12-koppers muffinsform med papirformer. Visp melet, bakepulveret og saltet i en bolle. Pisk smøret og sukkeret i en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker på middels høy hastighet til det er luftig, ca. 4 minutter. Pisk inn eggene, ett om gangen, og skrap ned i bollen etter behov. Pisk inn vaniljen. Reduser hastigheten på maskinen til middels lav; pisk inn halvparten av melet, deretter all melken, og til slutt resten av melet til det er akkurat blandet.
  2. 22. Fordel røren i muffinsformene, fyll hver form tre fjerdedeler. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 18–20 minutter, og snu formen halvveis i steketiden. Overfør formen til en rist og la avkjøle i 5 minutter, før du tar ut muffinsene og lar dem avkjøle helt på risten. Topp med frosting.
  3. 33. Fotograf: Levi Brown
  4. 44. Visp eggehvitene, sukkeret og saltet i en varmebestandig bolle som er plassert over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet) til blandingen er varm og sukkeret er oppløst. Ta bollen av varmen og la den avkjøle litt.
  5. 55. Pisk eggehvittemiksen i en kjøkkenmaskin utstyrt med visp på middels høy hastighet til det dannes stive topper, ca. 12–15 minutter. Pisk inn smøret litt etter litt, og fortsett å piske til det er glatt. (Ikke bekymre deg hvis blandingen ser skilt ut i starten – den vil bli jevn etter hvert som du fortsetter å piske.)