Bestemors eplekake i stil med Grandma's med vaniljesaus
Lær å lage en saftig og smakfull eplekake i grandma's stil, servert med silkemyk vaniljesaus. Perfekt for koselige helge- eller høststunder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 4 epler
- 2. 1 teskje kanel, pluss 1 spiseskje kanel
- 3. 1 spiseskje sukker
- 4. 1/3 kopp smør
- 5. 1/2 kopp sukker, pluss 1 spiseskje
- 6. 1 spiseskje brunt sukker
- 7. 1 egg
- 8. 1/2 kopp melk
- 9. 1 kopp mel
- 10. 1/2 spiseskje bakepulver
- 11. 1 vaniljestang
- 12. 2 kopper melk, skåldet
- 13. 6 eggeplommer
- 14. 1/2 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 11. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Vend skivene i en bolle med 1 spiseskje kanel og 1 spiseskje sukker. Smelt smør. Pensle formen med smør. La det resterende smøret bli romtemperert og tilsett 1/2 kopp sukker og brunt sukker. Pisk smør og sukker til det er luftig. Tilsett egg og melk, og pisk godt. Rør inn mel, bakepulver og resten av teskjeen med kanel. Hell røren i formen. Legg de skivede eplene oppå og stek i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) i 40 minutter.
- 22. Skrap ut vaniljestangen i varm melk. Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett litt av den varme melken i eggeplommene og sukkeret, og bland godt. Hell deretter blandingen tilbake i den varme melken. Rør kontinuerlig med en tresleiv over svak varme til det begynner å tykne. Pass på at det ikke koker. Sil av og la det avkjøles.