Ferske bringebær- og blåbærtærter
Lær hvordan du lager deilige ferske bringebær- og blåbærtærter. En enkel oppskrift perfekt for sommerens søte fristelser. Perfekt for dessertbordet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper usaltet hvetemel
- 1/4 kopp sukker
- 1/4 teskje salt
- 225 gram kaldt smør, i terninger
- 1/4 kopp kaldt vann
- 1 kopp ferske bringebær
- 1 kopp ferske blåbær
- 1/2 kopp sukker
- 1 sitron, revet skall
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/4 kopp sukker
- En klype salt
- 1/4 teskje malt kanel
- 4 spiseskjeer kaldt smør, i terninger
- 1/2 kopp crème fraîche
- 2 spiseskjeer lavendelhoney
Fremgangsmåte
- 1For å lage tartdeig: Ha alle ingrediensene i en food processor. Kjør til deigen samler seg. Ta deigen ut og kna den med litt mel til en glatt ball. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
- 2For å lage fyllet: Bland alle ingrediensene forsiktig.
- 3For å lage smuldredeigen: Bland alle ingrediensene i en food processor til det blir smuldrete.
- 4For å lage lavendellavendelskreme fraiche: Bland alle ingrediensene godt.
- 5Varm ovnen til 200°C (400°F).
- 6Smør 24 mini-muffinsformer. Kjevle ut deigen på et arbeidsbord til den er mindre enn 0,6 cm (1/4 tomme) tykk. Stikk ut sirkler med 6 cm (2 1/2 tommer) diameter. Legg deigringene i muffinsformene.
- 7Fyll skallet med bærblandingen og dryss over smuldredeigen. Stek i 20–25 minutter.
- 8Server med lavendellavendelskreme fraiche.