Gul mungbønnpudding med kokosnøttkrem
oppskrift på deilig gul mungbønnepudding med kremet kokosnøtt for en søt og næringsrik dessert. enkel å lage og perfekt for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 4 kopper skrelte gule mungbønner
- 3 ½ kopper vann
- ¾ kopp hvitt sukker
- ¾ kopp vann
- 1/3 kopp tapiokamel
- 1 kopp usøtet kokosnøttkrem
- ½ teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Legg mungbønner i en stor beholder og dekk med flere centimeter varmt vann; la dem ligge i bløt i 2 timer; sil av vannet.
- 2Sett inn en damper i en kjele og hell i nok vann til å nå rett under bunnen av damperen. Dekk til og kok opp vannet. Pakk mungbønnene inn i osteklede og legg dem i damperinnsatsen; dekk kjelen til og damp bønnene til de er møre, ca. 25 til 30 minutter.
- 3Rør sammen 3 1/2 kopper vann og sukker i en kjele; kok opp. Rør sammen 3/4 kopp vann og tapiokamel i en bolle til melet er oppløst; hell blandingen i det kokende vannet og rør til sirupen blir klar og tykner. Rør forsiktig inn mungbønnene i sirupen; fjern fra varmen og fordel i 4 serveringsskåler.
- 4Varm opp kokosmelk og salt i en liten kjele over middels lav varme til det er varmt, men ikke la det koke. Skje kokosmelken over mungbønnblandingen før servering.