Hello Fresh Mobile Banner
Fersk grillet marlin og chorizo med crabalaitos og mais-salsa

Fersk grillet marlin og chorizo med crabalaitos og mais-salsa

oppskrift på en smakfull og enkel grillrett med marlin, chorizo, crabalaitos og frisk mais salsa, perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 middels hvit løk, hakket
  • 1/4 teskje salt, eller mer etter smak
  • 6 spiseskjeer limesaft
  • 2 kopper kokt mais
  • 6 unser jumbo hummerkjøtt
  • 1/2 kopp hakkede korianderblader
  • 1/2 avokado, hakket
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 kopp is
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 bunt koriander
  • 1 stort eggeplomme
  • 2/3 kopp vegetabilsk olje
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 middels hvit løk, hakket
  • 1/2 middels rød paprika, hakket
  • 1/2 kopp vann
  • 1 kopp hvetemel
  • 3 unser crabmeat, helst fersk Jonah-kreps
  • 1 konvolutt Sazon* krydderblanding
  • 9 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 3 spiseskjeer hakkede korianderblader
  • 2 spiseskjeer havsalt
  • 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer paprika
  • 1 marlinfilet, delt i 8 biter à 4 unser
  • 1/2 pund spansk tørr chorizo, skivet i tynne runder
  • 2 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage mais- og krabbesalsa: I en middels stor bolle, bland løk, salt og limesaft. La det stå i 15 minutter. Tilsett mais, krabbekjøtt, koriander, avocado og olivenolje. Bland godt sammen og smak til med mer salt. Sett salsaen i kjøleskapet til den skal serveres.
  2. 2For å lage koriandersaus: Kok opp en kjele med vann. Lag et isbad ved å fylle en bolle med is og vann, og plasser den i nærheten av den kokende vannkokeren. Slå av varmen under den kokende vannet og dypp en bunt med koriander i vannet i 10 sekunder. Raskt legg korianderen i isvannet for å stoppe kokeprosessen. La den renne av, hakk den grovt, og sett til side.
  3. 3I en blender på lav hastighet, tilsett eggeplommen og kjør til den er en lys gul farge, ca. 1 minutt. Hold blenderen i gang og tilsett korianderen. Kjør til sausen er godt blandet, og tilsett deretter sakte vegetabilsk olje og salt. Sett til side til den skal brukes.
  4. 4For å lage crabalaitos: I en middels stor bolle, ha i løk, paprika og vann. Visp inn melet gradvis for å unngå klumper. Tilsett krabbekjøtt, Sazon-krydder, 6 ss vegetabilsk olje og koriander, og bland godt. Røren skal ha konsistens som pannekakerøre.
  5. 5Varm opp 3 ss vegetabilsk olje i en stor stekepanne. Skje røren ut i panen med en spiseskje, jevnt fordelt rundt hele pannen. Stek i ca. 1 minutt; snu deretter og stek den andre siden i ytterligere ett minutt. Crabalaitosene skal være veldig sprø.
  6. 6For å tilberede makrellen: Forvarm grillen til middels høy varme.
  7. 7I en liten bolle, bland salt, pepper og paprika. Krydre makrellen med krydderblandingen. Legg makrellen på grillen og stek i 2 minutter på hver side. Dette skal gi en fisk som er kokt til medium-rare eller medium.
  8. 8For å fullføre retten: I en stor stekepanne, varm opp 2 ss olivenolje og tilsett skivet chorizo. Stek til den er lett brunet, ca. 2 minutter.
  9. 9For å montere retten: Gi koriandersausen en rask røring for å blande ingrediensene igjen. Hell en liten mengde saus på bunnen av hver tallerken, og legg en crabalaito oppå. Skje over litt mais- og krabbesalsa, og fortsett å stable, slik at det dannes et lite tårn på ca. 3 lag for hver tallerken. Plasser forsiktig 2 stykker makrell i kryss oppå hverandre, og la dem hvile mot tårnet. Fordel chorizobitene rundt på tallerkenen, og server med blandede grønnsaker, hvis ønskelig.
  10. 10Serveringsforslag: Blandet grønnsaker.