Fersk grillet marlin og chorizo med crabalaitos og mais-salsa
oppskrift på en smakfull og enkel grillrett med marlin, chorizo, crabalaitos og frisk mais salsa, perfekt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 middels hvit løk, hakket
- 1/4 teskje salt, eller mer etter smak
- 6 spiseskjeer limesaft
- 2 kopper kokt mais
- 6 unser jumbo hummerkjøtt
- 1/2 kopp hakkede korianderblader
- 1/2 avokado, hakket
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 kopp is
- 2 spiseskjeer vann
- 1 bunt koriander
- 1 stort eggeplomme
- 2/3 kopp vegetabilsk olje
- 1/4 teskje salt
- 1/2 middels hvit løk, hakket
- 1/2 middels rød paprika, hakket
- 1/2 kopp vann
- 1 kopp hvetemel
- 3 unser crabmeat, helst fersk Jonah-kreps
- 1 konvolutt Sazon* krydderblanding
- 9 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3 spiseskjeer hakkede korianderblader
- 2 spiseskjeer havsalt
- 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer paprika
- 1 marlinfilet, delt i 8 biter à 4 unser
- 1/2 pund spansk tørr chorizo, skivet i tynne runder
- 2 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1For å lage mais- og krabbesalsa: I en middels stor bolle, bland løk, salt og limesaft. La det stå i 15 minutter. Tilsett mais, krabbekjøtt, koriander, avocado og olivenolje. Bland godt sammen og smak til med mer salt. Sett salsaen i kjøleskapet til den skal serveres.
- 2For å lage koriandersaus: Kok opp en kjele med vann. Lag et isbad ved å fylle en bolle med is og vann, og plasser den i nærheten av den kokende vannkokeren. Slå av varmen under den kokende vannet og dypp en bunt med koriander i vannet i 10 sekunder. Raskt legg korianderen i isvannet for å stoppe kokeprosessen. La den renne av, hakk den grovt, og sett til side.
- 3I en blender på lav hastighet, tilsett eggeplommen og kjør til den er en lys gul farge, ca. 1 minutt. Hold blenderen i gang og tilsett korianderen. Kjør til sausen er godt blandet, og tilsett deretter sakte vegetabilsk olje og salt. Sett til side til den skal brukes.
- 4For å lage crabalaitos: I en middels stor bolle, ha i løk, paprika og vann. Visp inn melet gradvis for å unngå klumper. Tilsett krabbekjøtt, Sazon-krydder, 6 ss vegetabilsk olje og koriander, og bland godt. Røren skal ha konsistens som pannekakerøre.
- 5Varm opp 3 ss vegetabilsk olje i en stor stekepanne. Skje røren ut i panen med en spiseskje, jevnt fordelt rundt hele pannen. Stek i ca. 1 minutt; snu deretter og stek den andre siden i ytterligere ett minutt. Crabalaitosene skal være veldig sprø.
- 6For å tilberede makrellen: Forvarm grillen til middels høy varme.
- 7I en liten bolle, bland salt, pepper og paprika. Krydre makrellen med krydderblandingen. Legg makrellen på grillen og stek i 2 minutter på hver side. Dette skal gi en fisk som er kokt til medium-rare eller medium.
- 8For å fullføre retten: I en stor stekepanne, varm opp 2 ss olivenolje og tilsett skivet chorizo. Stek til den er lett brunet, ca. 2 minutter.
- 9For å montere retten: Gi koriandersausen en rask røring for å blande ingrediensene igjen. Hell en liten mengde saus på bunnen av hver tallerken, og legg en crabalaito oppå. Skje over litt mais- og krabbesalsa, og fortsett å stable, slik at det dannes et lite tårn på ca. 3 lag for hver tallerken. Plasser forsiktig 2 stykker makrell i kryss oppå hverandre, og la dem hvile mot tårnet. Fordel chorizobitene rundt på tallerkenen, og server med blandede grønnsaker, hvis ønskelig.
- 10Serveringsforslag: Blandet grønnsaker.