Tørket fruktkompott

Tørket fruktkompott

Lær hvordan du lager en deilig tørket fruktkompott. Perfekt som dessert eller snacks. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp tørkede tranebær
  • 1/2 kopp tørkede aprikoser
  • 1/2 kopp dadler
  • 1/2 kopp tørkede fiken
  • 2 kopper rødvin
  • 2 kopper rubinport
  • 2 teskjeer kanel
  • 2 teskjeer malt ingefær
  • 1 teskje malt nellik
  • 1/2 kopp pinjekjerner, finhakket
  • 1/2 kopp mandler, finhakket
  • 1/2 kopp valnøtter, finhakket
  • persille
  • koriander
  • fin sjøsalt
  • piment d'Espelette

Fremgangsmåte

  1. 1Legg all tørket frukt i en stor rundkjele.
  2. 2Tilsett rødvin og portvin, nesten dekkende frukten. Ha i krydderne. Krydre med fint havsalt og pimente d'espelette.
  3. 3Kok over middels varme til frukten har absorbert all væsken. Vend inn nøtter og urter.