
Tørket fruktkompott
Lær hvordan du lager en deilig tørket fruktkompott. Perfekt som dessert eller snacks. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp tørkede tranebær
- 1/2 kopp tørkede aprikoser
- 1/2 kopp dadler
- 1/2 kopp tørkede fiken
- 2 kopper rødvin
- 2 kopper rubinport
- 2 teskjeer kanel
- 2 teskjeer malt ingefær
- 1 teskje malt nellik
- 1/2 kopp pinjekjerner, finhakket
- 1/2 kopp mandler, finhakket
- 1/2 kopp valnøtter, finhakket
- persille
- koriander
- fin sjøsalt
- piment d'Espelette
Fremgangsmåte
- 1Legg all tørket frukt i en stor rundkjele.
- 2Tilsett rødvin og portvin, nesten dekkende frukten. Ha i krydderne. Krydre med fint havsalt og pimente d'espelette.
- 3Kok over middels varme til frukten har absorbert all væsken. Vend inn nøtter og urter.