
Kylling-, chili- og ostequasadillas
Lær hvordan du lager deilige kylling, chili og ost quesadillas med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask lunsj eller kveldsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 unser cheddar-, Monterey Jack- eller Colby-ost, tynne skiver
- 1 spiseskje hakkede sylteagurkjilies
- 1 kopp revet kokt kylling (ca. 85 gram)
- 12 mais tortillas, helst hvite
- 4 spiseskjeer (1/2 stykke) usaltet smør
- 1 pund tomater på vinranker (ca. 2 tomater)
- 1/4 liten rødløk
- 2 til 3 spiseskjeer hakket koriander
- Hot saus som chipotle eller mexicansk grønn chili-saus etter smak (1/2 teskje)
- Kosher-salt
- 1 Hass-avokado, delt i to, uten frø og skivet
Fremgangsmåte
- 1Legg seks tortillalefser på arbeidsflaten, og fordel osten, jalapeñoen og kyllingen på tortillalefsene. (Det er best å la omtrent en tomme av kanten på tortillalefsene være ubeskyttet for å la den smeltende osten spre seg.) Legg de resterende tortillalefsene oppå og trykk forsiktig for å forsegle. Smelt en spiseskje smør i en liten stekepanne. Plasser forsiktig en quesadilla i pannen og stek, snu én gang, til den er gyllen og det dannes små bobler på begge sider, totalt 4 til 5 minutter. Gjenta med de resterende quesadillaene, og tørk ut pannen mellom hver batch hvis smøret brenner seg.
- 2Mens quesadillasene stekes, kan du lage salsaen: Del tomatene i to og riv dem på de største hullene av et rivjern ned i en bolle, og kast skinnene. Riv løken i tomaten og rør inn koriander, hot sauce og salt etter smak.
- 3Skjær quesadillasene i fire biter med en pizzaskjærer eller kniv, og server med salsa og avocado.