Hello Fresh Mobile Banner
Lammelår

Lammelår

Lær hvordan du lager et perfekt lammelår med våre enkle steg-for-steg instruksjoner. Ideell for helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp tørr rødvin
  • 3/4 kopp balsamicoeddik
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 3 spiseskjeer hakkede ferske timianblader
  • 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
  • 1 spiseskje hakkede ferske mynteblader
  • 1 teskje salt
  • 1 (2 til 2,3 kg) lammebog med ben
  • Grovt salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, bland vinen, eddiken, hvitløken, timianen, persillen, mynten og saltet. Krydre begge sider av lammekjøttet med salt og pepper. Plasser lammekjøttet i en grunn bakeform. Hell marinaden over kjøttet, vend det for å dekke, dekk til og sett i kjøleskapet i 4 til 6 timer.
  2. 2Forbered en kull- eller gassgrill til grilling, og ordne kullene for indirekte varme. Spray grillristen lett med vegetabilsk oljespray. Kullene skal være varme.
  3. 3Ta lammekjøttet ut av marinaden og tørk det forsiktig. Plasser lammekjøttet på den forberedte grillen. Brun det over varme kull i omtrent 5 minutter på hver side. Flytt lammekjøttet til den kjøligere delen av grillen og kok i 10 minutter. Vend kjøttet, dekk til grillen og kok i ytterligere 10 til 15 minutter for medium-rare (omtrent 60 grader Celsius), eller til det er kokt til ønsket stekegrad. La lammekjøttet hvile i ca. 10 minutter før det skjæres opp.