
Småbiter av kortreist ribbe som faller av beinet
Lær hvordan du lager fall-off-the-bone short ribs med denne enkle oppskriften. Perfekt til helgen for en smakfull og saftig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 (4-ounce) storfe short ribs
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer druekjerneolje
- 1 liten løk, hakket
- 1 kopp tørr rødvin
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 1 (14-ounce) boks hermetiske tomater
- 4 kopper storfebuljong
- 2 kvister fersk timian
- 1 kvist fersk rosmarin
- 4 briochebrød
- Kicked Up Cole Slaw, oppskrift følger
- 1 (16-ounce) pakke revet cole slaw-blanding
- 1/2 rød løk, skivet tynn
- 2 grønne løk, skivet
- 1 rød jalapeño, frøet og skivet tynn
- 3/4 kopp majones
- 2 spiseskjeer rømme
- 2 spiseskjeer hvit eddik
- 2 spiseskjeer sukker
- Flere dråper hot sauce
- 1/2 teskje grovkvernet svart pepper
- En klype cayennepepper
- 1/4 teskje sellerisalt
- En klype kosher salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Krydre short ribs med salt og pepper. I en stor norsk ovn eller en gryte, varm opp oljen over middels høy varme. Brun ribsene på alle sider til de er godt fargede og litt forkullede. Ta ribsene ut av pannen og legg dem på en tallerken, sett til side.
- 3Over middels lav varme, tilsett løken i den norske ovnen og kok i 1 til 2 minutter. Tilsett rødvin og eddik, og la væsken redusere til halvparten. Rør inn tomater, kraft og friske urter. Legg ribsene i gryten og dekk til. Sett i ovnen og kok til kjøttet er mørt og kan deles med en gaffel, ca. 90 minutter. Ta ut av ovnen, overfør ribsene til en stor bolle og riv kjøttet i stykker.
- 4Monter sandwichene på briochebrød med coleslaw. Skum av fettet fra kokevæsken, sil den over i en serveringsskål og bruk den til dipping av sandwichene.
- 5I en stor bolle, bland alle ingrediensene godt. La det stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering. Server på toppen av sandwichene.