Svinefilet med sennep- og urtekryddret skorpe

Svinefilet med sennep- og urtekryddret skorpe

Lær hvordan du lager en saftig svinerull med en smakfull senneps- og urtekryddret skorpe. Perfekt for helgekosen eller middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp kosher-salt
  • 6 spiseskjeer granulert sukker
  • 8 hvitløksfedd, knust
  • 8 laurbærblader
  • 3 spiseskjeer tørkede einerbær, lett knust
  • 2 spiseskjeer svarte pepperkorn
  • 1 teskje hele nellik
  • 1 hel svinekam med 6 ribber, bein i, ca. 2,5 kg, med notched chine-bein
  • Til skorpa:
  • 1 kopp panko-rasp
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 1 vårløk, kuttet i 2,5 cm biter
  • 1/2 kopp fersk persille
  • 2 spiseskjeer fersk timian
  • 2 teskjeer tørkede einerbær, lett knust
  • 3 spiseskjeer dijonsennep

Fremgangsmåte

  1. 1Brine svinekjøttet: Bland 4 kopper vann, salt, sukker, hvitløk, laurbærblader, einerbær, pepperkorn og nellik i en stor gryte eller bredt norsk ovn (stor nok til å romme svinekjøttet). Varm opp på middels varme under omrøring til saltet og sukkeret er oppløst. Tilsett 8 kopper isbiter; rør av og til til brinen er avkjølt.
  2. 2Lag små dype snitt, omtrent 5 cm fra hverandre, over hele svinekjøttet og mellom ribbeina med spissen av en liten kniv. Legg svinekjøttet i gryten og sørg for at det er helt dekket av brinen; tilsett mer kaldt vann om nødvendig for å dekke helt. Sett i kjøleskapet over natten.
  3. 3Sett en rist i en stekeplate og plasser platen på den laveste ovnracken; forvarm ovnen til 165°C (325°F). Ta svinekjøttet ut av brinen, tørk det godt og la det komme til romtemperatur. Ta ut 3 kopper av brinen (inkludert krydderne) og ha det i en middels stor kjele; kok opp. Ta ut den varme stekeplaten fra ovnen og plasser forsiktig svinekjøttet oppreist på risten med svineknoken ned. Hell den varme brinen i bunnen av stekeplaten. Stek til fettet er mest mulig utvunnet, ca. 40 minutter.
  4. 4Mens dette pågår, lag skorpen: Kjør panko, smør, vårløk, persille, timian og einerbær i en food processor til urtene er grovhakket og blandingen er godt kombinert.
  5. 5Ta ut svinekjøttet fra ovnen og plasser det med kjøttsiden opp; pensle toppen og sidene med sennep, og strø over panko-blandingen, og trykk den lett fast. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 50 minutter.
  6. 6Øk ovnstemperaturen til 220°C (425°F) og fortsett å steke til skorpen er sprø og et steketermometer satt inn i midten viser 60°C (140°F), ca. 20 minutter til. Ta ut av ovnen, overfør til en skjærefjøl og la hvile i 20 minutter før utbeining.
  7. 7Fotograf: Con Poulos