
Hvitløk, ingefær og teriyakisaus med reker
oppskrift på smakfulle reker med hvitløk, ingefær og teriyaki-saus. enkel å lage og perfekt som forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund reker, 16 til 20 per pakke
- 1/2 kopp teriyakisaus
- 1/2 kopp soyasaus
- 1/4 kopp sesamolje
- 12 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 kopp skrelt ingefær, finhakket
- 2 teskjeer chilisaus
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader.
- 2Skrell rekene, og la den siste haleenden være intakt. Rens og del rekene, og smørfly dem delvis (bare smørfly området lengst fra halen, slik at rekene står stødig i en ildfast form). Sett rekene til side.
- 3Bland alle de resterende ingrediensene i en stor bolle. Tilsett rekene og la dem marinere i omtrent en halv time; lenger tid kan gjøre rekene seige. Ta rekene opp av marinaden og plasser hver enkelt i en ildfast form, én etter én, med halen hvilende på rekene foran. Hell marinaden over rekene, slik at de dekkes omtrent halvveis. Sett formen i ovnen og stek i 12 til 15 minutter.