Hvitløk, ingefær og teriyakisaus med reker

Hvitløk, ingefær og teriyakisaus med reker

oppskrift på smakfulle reker med hvitløk, ingefær og teriyaki-saus. enkel å lage og perfekt som forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund reker, 16 til 20 per pakke
  • 1/2 kopp teriyakisaus
  • 1/2 kopp soyasaus
  • 1/4 kopp sesamolje
  • 12 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 kopp skrelt ingefær, finhakket
  • 2 teskjeer chilisaus

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. 2Skrell rekene, og la den siste haleenden være intakt. Rens og del rekene, og smørfly dem delvis (bare smørfly området lengst fra halen, slik at rekene står stødig i en ildfast form). Sett rekene til side.
  3. 3Bland alle de resterende ingrediensene i en stor bolle. Tilsett rekene og la dem marinere i omtrent en halv time; lenger tid kan gjøre rekene seige. Ta rekene opp av marinaden og plasser hver enkelt i en ildfast form, én etter én, med halen hvilende på rekene foran. Hell marinaden over rekene, slik at de dekkes omtrent halvveis. Sett formen i ovnen og stek i 12 til 15 minutter.