
Tiramisu
Lær hvordan du lager en deilig tiramisu med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning, med lagvis smak av kaffe og mascarpone.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper sukker, vanlig sukker
- 1 kopp hvetemel
- 3/4 kopp usøtet kakaopulver
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje natron
- 1/4 teskje salt
- 4 egg, separert
- 2 eggehviter
- 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp vann
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 21 unser mascarponeost
- 11 1/2 unser melkesjokolade, kuttet i små biter
- 8 egg, separert
- 1/2 kopp sukker, vanlig sukker
- 2 spiseskjeer Kahlua
- 2 spiseskjeer rom
- Usøtet kakaopulver, siktet, til dekorasjon
- Ca. 1/4 kopp grovt revet melkesjokolade, til pynt
- 4 kopper espresso, koffeinfri eller vanlig
- 1 1/4 kopper vann
- 1 kopp sukker
- 3 spiseskjeer Kahlua
- 3 spiseskjeer rom
Fremgangsmåte
- 1Til kaken: Sikt sammen 1 kopp sukker, mel, kakao, bakepulver, natron og salt. Sett til side.
- 2I den store bollen til en elektrisk mikser, med paddle eller visp, pisk eggeplommene på høy hastighet. Skru ned til lav hastighet og hell i olje, vann og vanilje. Tilsett gradvis de siktede ingrediensene, og når de er nesten innarbeidet, skru opp til middels hastighet og pisk til godt blandet. Fjern bollen fra maskinen.
- 3I en annen ren stor bolle, med visp eller elektrisk mikser, pisk eggehvitene til myke topper dannes. Start på middels hastighet og øk hastigheten etter hvert som toppene begynner å danne seg. Hell gradvis i den resterende ½ koppen sukker og pisk til hvitene er blanke og faste, men ikke stive. Med en slikkepott, vend inn ¼ av hvitene i sjokoladeblandingen, og skrap deretter sjokoladeblandingen tilbake i hvitene, og vend forsiktig til alt er godt innarbeidet.
- 4Skrap blandingen i en smurt og smeltet halvplateform, og stek ved 190°C (375°F) til kantene av kaken løsner fra formen og en kakepinne som settes inn i kaken kommer ut ren.
- 5Til kremen: I den store bollen til en elektrisk mikser, med paddle eller visp, pisk mascarpone til den er luftig, og skrap ned langs kantene av bollen og under vispene etter behov.
- 6I mellomtiden, i en middels stor bolle, over vannbad, smelt sjokoladen. Sett til side.
- 7I en stor varmebestandig bolle, over vannbad, visp eggeplommene med ¼ kopp sukker til sukkeret er oppløst og blandingen er varm å ta på. Fjern fra varmen og rør inn i mascarponen. På middels hastighet, pisk til det er godt blandet. Skru ned hastigheten, tilsett den smeltede sjokoladen, og bland godt.
- 8I en stor bolle med elektrisk mikser, med visp, pisk eggehvitene til myke topper. Tilsett den resterende ¼ kopp sukker og fortsett å piske til hvitene er blanke og faste, men ikke stive. Vend inn i mascarponeblandingen. Rør inn Kahlúa og rom. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.
- 9Til dynkeliquiden: I en liten kjele, kombiner alle ingrediensene og kok opp. Fjern fra varmen og la avkjøle.
- 10For å montere Tiramisu: Jeg liker å bruke parfait- eller pilsnersglass til denne desserten. Plasser alle glassene på en flat arbeidsflate. Kutt ut kakekuler som passer i størrelsen på glassene du bruker. Bruk en øse og legg en liten mengde mascarponekrem i glasset, dypp en kakekule i dynkeliquiden (press ut overflødig væske) og legg den oppå kremen. Øs mer krem over kaken, legg en ny dynket kakekule og avslutt med et lag krem. Gjenta dette i alle glassene. Sett i kjøleskapet i omtrent en time eller til det har stivnet. Pynt med raspet melkekakao og siktet kakao.