Tiramisu

Tiramisu

Lær hvordan du lager en deilig tiramisu med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning, med lagvis smak av kaffe og mascarpone.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper sukker, vanlig sukker
  • 1 kopp hvetemel
  • 3/4 kopp usøtet kakaopulver
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 1/4 teskje salt
  • 4 egg, separert
  • 2 eggehviter
  • 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp vann
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 21 unser mascarponeost
  • 11 1/2 unser melkesjokolade, kuttet i små biter
  • 8 egg, separert
  • 1/2 kopp sukker, vanlig sukker
  • 2 spiseskjeer Kahlua
  • 2 spiseskjeer rom
  • Usøtet kakaopulver, siktet, til dekorasjon
  • Ca. 1/4 kopp grovt revet melkesjokolade, til pynt
  • 4 kopper espresso, koffeinfri eller vanlig
  • 1 1/4 kopper vann
  • 1 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer Kahlua
  • 3 spiseskjeer rom

Fremgangsmåte

  1. 1Til kaken: Sikt sammen 1 kopp sukker, mel, kakao, bakepulver, natron og salt. Sett til side.
  2. 2I den store bollen til en elektrisk mikser, med paddle eller visp, pisk eggeplommene på høy hastighet. Skru ned til lav hastighet og hell i olje, vann og vanilje. Tilsett gradvis de siktede ingrediensene, og når de er nesten innarbeidet, skru opp til middels hastighet og pisk til godt blandet. Fjern bollen fra maskinen.
  3. 3I en annen ren stor bolle, med visp eller elektrisk mikser, pisk eggehvitene til myke topper dannes. Start på middels hastighet og øk hastigheten etter hvert som toppene begynner å danne seg. Hell gradvis i den resterende ½ koppen sukker og pisk til hvitene er blanke og faste, men ikke stive. Med en slikkepott, vend inn ¼ av hvitene i sjokoladeblandingen, og skrap deretter sjokoladeblandingen tilbake i hvitene, og vend forsiktig til alt er godt innarbeidet.
  4. 4Skrap blandingen i en smurt og smeltet halvplateform, og stek ved 190°C (375°F) til kantene av kaken løsner fra formen og en kakepinne som settes inn i kaken kommer ut ren.
  5. 5Til kremen: I den store bollen til en elektrisk mikser, med paddle eller visp, pisk mascarpone til den er luftig, og skrap ned langs kantene av bollen og under vispene etter behov.
  6. 6I mellomtiden, i en middels stor bolle, over vannbad, smelt sjokoladen. Sett til side.
  7. 7I en stor varmebestandig bolle, over vannbad, visp eggeplommene med ¼ kopp sukker til sukkeret er oppløst og blandingen er varm å ta på. Fjern fra varmen og rør inn i mascarponen. På middels hastighet, pisk til det er godt blandet. Skru ned hastigheten, tilsett den smeltede sjokoladen, og bland godt.
  8. 8I en stor bolle med elektrisk mikser, med visp, pisk eggehvitene til myke topper. Tilsett den resterende ¼ kopp sukker og fortsett å piske til hvitene er blanke og faste, men ikke stive. Vend inn i mascarponeblandingen. Rør inn Kahlúa og rom. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.
  9. 9Til dynkeliquiden: I en liten kjele, kombiner alle ingrediensene og kok opp. Fjern fra varmen og la avkjøle.
  10. 10For å montere Tiramisu: Jeg liker å bruke parfait- eller pilsnersglass til denne desserten. Plasser alle glassene på en flat arbeidsflate. Kutt ut kakekuler som passer i størrelsen på glassene du bruker. Bruk en øse og legg en liten mengde mascarponekrem i glasset, dypp en kakekule i dynkeliquiden (press ut overflødig væske) og legg den oppå kremen. Øs mer krem over kaken, legg en ny dynket kakekule og avslutt med et lag krem. Gjenta dette i alle glassene. Sett i kjøleskapet i omtrent en time eller til det har stivnet. Pynt med raspet melkekakao og siktet kakao.