
Ristet søtpotet- og maiskrem.
en enkel og smakfull oppskrift på ovnsbakt søtpotet og mais-suppe, perfekt for en varm høstmiddag. lær hvordan du lager denne kremete og næringsrike retten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 søtpoteter, skrellet og i terninger
- 1 spiseskje maisolje
- Salt og pepper etter smak
- 1 (340 gram) pakke frosne maiskjerner, tint
- 1 kopp vann
- 1 spiseskje maisolje
- 1 ½ kopper finhakket selleri
- 1 kopp hakket rød løk
- ¼ kopp finhakket sjalottløk
- 1 spiseskje tomatpuré
- ½ teskje tørkede timianblader
- 3 kopper grønnsaksbuljong
- 1 laurbærblad
- 1 teskje salt
- 1 potet, skrellet og i terninger
- 2 spiseskjeer hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F). Legg søtpotetene i en ildfast form på 23x33 cm, drypp over 1 spiseskje maisolje, og krydre med salt og pepper. Rør om slik at søtpotetene blir dekket av oljen.
- 2Stek i den forvarmede ovnen til søtpotetene er gylne og møre, ca. 15–20 minutter. Rør av og til slik at de koker jevnt.
- 3I mellomtiden måler du opp 1 kopp maiskjerner og setter til side. Ha resten av maisen i en blender, og kjør den sammen med vannet til en jevn puré; sett til side.
- 4Varm opp den resterende spiseskjeen med maisolje i en stor kjele over middels varme. Rør inn selleri, løk og sjalottløk. Kok opp og rør til løken har myknet, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og tørket timian; kok i ytterligere 1 minutt. Hell i grønnsaksbuljong, maispuré, laurbærblad, salt og terning av potet. Kok opp over middels høy varme, reduser deretter varmen til middels lav, dekk til, og la det småkoke til poteten er mør, ca. 25–35 minutter.
- 5Når poteten er mør, fjern og kast laurbærbladet. Rør inn hele maiskjerner, søtpotet og hakket persille. Sett tilbake på varmen og la det småkoke. Smak til med salt og pepper før servering.