
Saltet karamellsaus
Lær hvordan du lager en deilig saltet karamellsaus. Perfekt til iskrem, kaker og desserter. Enkel oppskrift med steg-for-steg instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvitt sukker
- 2. 5 spiseskjeer smør, skåret i skiver
- 3. 1/2 kopp kremfløte
- 4. 1 spiseskje kremfløte
- 5. 1 klype havsalt etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Ha sukker i en tykkbunnet kjele og sett den over middels høy varme. Rør kontinuerlig til sukkeret begynner å smelte. Fortsett å røre til sukkeret er helt smeltet, begynner å bli mørkere, og alle klumpene er løst opp, omtrent 10 minutter. Slutt å røre og la det koke videre til sukkeret begynner å dampe og får en mørk ravfarge, i 3 til 8 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå i 30 sekunder.
- 22. Visp inn smør til det er smeltet og godt blandet. Hell sakte i 1/2 kopp pluss 1 spiseskje fløte, vær forsiktig da det kan koke over. Strø over salt og rør godt. Hell sausen over i et glass og la den avkjøle helt før den settes i kjøleskapet.