Saltet karamellsaus

Saltet karamellsaus

Lær hvordan du lager en deilig saltet karamellsaus. Perfekt til iskrem, kaker og desserter. Enkel oppskrift med steg-for-steg instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hvitt sukker
  • 2. 5 spiseskjeer smør, skåret i skiver
  • 3. 1/2 kopp kremfløte
  • 4. 1 spiseskje kremfløte
  • 5. 1 klype havsalt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha sukker i en tykkbunnet kjele og sett den over middels høy varme. Rør kontinuerlig til sukkeret begynner å smelte. Fortsett å røre til sukkeret er helt smeltet, begynner å bli mørkere, og alle klumpene er løst opp, omtrent 10 minutter. Slutt å røre og la det koke videre til sukkeret begynner å dampe og får en mørk ravfarge, i 3 til 8 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå i 30 sekunder.
  2. 22. Visp inn smør til det er smeltet og godt blandet. Hell sakte i 1/2 kopp pluss 1 spiseskje fløte, vær forsiktig da det kan koke over. Strø over salt og rør godt. Hell sausen over i et glass og la den avkjøle helt før den settes i kjøleskapet.