Sunnere bananbrød

Sunnere bananbrød

oppskrift på et sunnere bananbrød med mindre sukker og mer næring. perfekt som frokost eller sunn snacks. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje natron
  • 3. 1/4 teskje salt
  • 4. 1/4 kopp smør
  • 5. 1/8 kopp naturell, fettfri yoghurt
  • 6. 3/4 kopp brunt sukker
  • 7. 2 egg, pisket
  • 8. 2 1/3 kopper moste, overmodne bananer

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x13 cm (9x5 tommer) brødform lett.
  2. 22. Bland mel, natron og salt i en stor bolle. Pisk smør, yoghurt og brunt sukker med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er lyst og luftig. Blandingen skal være merkbart lysere i fargen. Tilsett romtempererte egg ett om gangen, og la hvert egg blande seg inn i smørblandingen før du tilsetter det neste. Rør inn moste bananer til det er godt blandet. Hell bananblandingen i melblandingen; rør forsiktig bare til det er fuktig. Hell røren i den forberedte brødformen.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten av loafen kommer ut ren, ca. 60 til 65 minutter. La brødet avkjøle i formen i 10 minutter, før du vender det ut på en rist for å avkjøle helt.