
Sunnere bananbrød
oppskrift på et sunnere bananbrød med mindre sukker og mer næring. perfekt som frokost eller sunn snacks. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 1 teskje natron
- 3. 1/4 teskje salt
- 4. 1/4 kopp smør
- 5. 1/8 kopp naturell, fettfri yoghurt
- 6. 3/4 kopp brunt sukker
- 7. 2 egg, pisket
- 8. 2 1/3 kopper moste, overmodne bananer
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x13 cm (9x5 tommer) brødform lett.
- 22. Bland mel, natron og salt i en stor bolle. Pisk smør, yoghurt og brunt sukker med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er lyst og luftig. Blandingen skal være merkbart lysere i fargen. Tilsett romtempererte egg ett om gangen, og la hvert egg blande seg inn i smørblandingen før du tilsetter det neste. Rør inn moste bananer til det er godt blandet. Hell bananblandingen i melblandingen; rør forsiktig bare til det er fuktig. Hell røren i den forberedte brødformen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten av loafen kommer ut ren, ca. 60 til 65 minutter. La brødet avkjøle i formen i 10 minutter, før du vender det ut på en rist for å avkjøle helt.