Sjokoladekjeks med sjokoladebiter

Sjokoladekjeks med sjokoladebiter

Lær hvordan du lager klassiske chocolate chip cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper pluss 3 spiseskjeer allsidig mel
  • 2. 3/4 teskje kosher salt
  • 3. 3/4 teskje natron
  • 4. 2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 5. 1 kopp sukker
  • 6. 1/3 kopp mørk brunt muscovadosukker
  • 7. 2 store egg
  • 8. 1 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 9. 1 (5 unser) blokk med halv-søt sjokolade, hakket i biter (anbefalt: Callebaut)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Kle et stekebrett med bakepapir eller silikonmatte.
  4. 4Visp sammen mel, salt og natron i en stor bolle.
  5. 5Plasser smøret i bollen i en elektrisk kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, og pisk til det er glatt, ca. 1 minutt.
  6. 6Tilsett sukkeret og fortsett å piske, og skrap ned sidene og bunnen av bollen til det er lyst og luftig, ca. 2 minutter til.
  7. 7Tilsett eggene, ett om gangen, og vaniljeekstraktet, og pisk til det er godt blandet.
  8. 8Tilsett halvparten av melet og bland til det akkurat er innarbeidet.
  9. 9Tilsett resten av melet og bland igjen til det er akkurat kombinert.
  10. 10Ta bollen ut av maskinen og vend inn sjokoladebitene.
  11. 11Bruk en liten isskje til å fordele deigen på stekebrettet, med minst 5 cm mellomrom.
  12. 12Stek midt i ovnen til kjeksene er lett gyldne og fortsatt myke i midten, ca. 11 minutter.
  13. 13La kjeksene hvile på stekebrettet i 2 minutter før du forsiktig flytter dem over på en avkjølingsrist med en bred metallspade.
  14. 14La kjeksene avkjøle på rist i noen minutter før de spises.
  15. 15Gjenta med resten av deigen.