
Sjokoladekjeks med sjokoladebiter
Lær hvordan du lager klassiske chocolate chip cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper pluss 3 spiseskjeer allsidig mel
- 2. 3/4 teskje kosher salt
- 3. 3/4 teskje natron
- 4. 2 staver usaltet smør, romtemperert
- 5. 1 kopp sukker
- 6. 1/3 kopp mørk brunt muscovadosukker
- 7. 2 store egg
- 8. 1 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 9. 1 (5 unser) blokk med halv-søt sjokolade, hakket i biter (anbefalt: Callebaut)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3Kle et stekebrett med bakepapir eller silikonmatte.
- 4Visp sammen mel, salt og natron i en stor bolle.
- 5Plasser smøret i bollen i en elektrisk kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, og pisk til det er glatt, ca. 1 minutt.
- 6Tilsett sukkeret og fortsett å piske, og skrap ned sidene og bunnen av bollen til det er lyst og luftig, ca. 2 minutter til.
- 7Tilsett eggene, ett om gangen, og vaniljeekstraktet, og pisk til det er godt blandet.
- 8Tilsett halvparten av melet og bland til det akkurat er innarbeidet.
- 9Tilsett resten av melet og bland igjen til det er akkurat kombinert.
- 10Ta bollen ut av maskinen og vend inn sjokoladebitene.
- 11Bruk en liten isskje til å fordele deigen på stekebrettet, med minst 5 cm mellomrom.
- 12Stek midt i ovnen til kjeksene er lett gyldne og fortsatt myke i midten, ca. 11 minutter.
- 13La kjeksene hvile på stekebrettet i 2 minutter før du forsiktig flytter dem over på en avkjølingsrist med en bred metallspade.
- 14La kjeksene avkjøle på rist i noen minutter før de spises.
- 15Gjenta med resten av deigen.