Puerto Ricansk ananasromkake

Puerto Ricansk ananasromkake

Lær hvordan du lager en deilig puerto rican ananas romkake. En saftig dessert med tropiske smaker, perfekt for sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 1 1/2 kopper mørk rom
  • 1/4 kopp usaltet smør
  • 1/2 ananas, kjernet og skåret i 1/4-tommers tykke skiver
  • 1 kopp (2 staver) usaltet smør
  • 2 kopper sukker
  • 4 store egg
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 teskje mørk rom
  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/2 kopp hakkede pekannøtter
  • Vaniljeis til servering
  • Spesialutstyr: 1 (23 cm) kvadratisk kakeform

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 175°C.
  2. 2Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 175°C.
  3. 3Lag glasuren og ananasen: I en liten kjele over middels varme, bland brunt sukker og 1 kopp rom, og la det småkoke. Fortsett å småkoke, rør av og til, til det er redusert med omtrent en tredjedel. Visp inn smøret. Tilsett ananasskivene, rør forsiktig for å dekke dem med glasuren, og la dem hvile i ca. 3 minutter. Overfør ananasskivene til bunnen av en 23 cm kvadratisk kakeform, og fordel dem jevnt for å dekke bunnen.
  4. 4(Denne punktet er en duplisering av punkt 3, kan fjernes for å unngå gjentakelse.)
  5. 5Lag kaken: I en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, bland smør og sukker og pisk på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk på middels hastighet til de er godt innarbeidet. Tilsett vanilje og rom, og pisk i 30 sekunder. Vend inn mel og salt. Skrap røren (den vil være tykk) over ananasen i formen. Strø pecannøtter over røren, og stek til en kakerøretester kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 1 time og 10 minutter. La kaken avkjøle på en rist i 15 minutter, og snu den deretter opp ned på et serveringsfat slik at ananasen er øverst. FORHÅNDSVIS: Kaken kan stekes på forhånd, dekkes til, og oppbevares i romtemperatur i opptil 10 timer.
  6. 6(Denne punktet er en duplisering av punkt 5, kan fjernes for å unngå gjentakelse.)
  7. 7For servering: I en liten kjele over middels varme, varm opp romglasset og resten av ½ kopp rom til det