
Puerto Ricansk ananasromkake
Lær hvordan du lager en deilig puerto rican ananas romkake. En saftig dessert med tropiske smaker, perfekt for sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp lettbrunt sukker, pakket
- 1 1/2 kopper mørk rom
- 1/4 kopp usaltet smør
- 1/2 ananas, kjernet og skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør
- 2 kopper sukker
- 4 store egg
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 teskje mørk rom
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- Vaniljeis til servering
- Spesialutstyr: 1 (23 cm) kvadratisk kakeform
Fremgangsmåte
- 1Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 175°C.
- 2Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 175°C.
- 3Lag glasuren og ananasen: I en liten kjele over middels varme, bland brunt sukker og 1 kopp rom, og la det småkoke. Fortsett å småkoke, rør av og til, til det er redusert med omtrent en tredjedel. Visp inn smøret. Tilsett ananasskivene, rør forsiktig for å dekke dem med glasuren, og la dem hvile i ca. 3 minutter. Overfør ananasskivene til bunnen av en 23 cm kvadratisk kakeform, og fordel dem jevnt for å dekke bunnen.
- 4(Denne punktet er en duplisering av punkt 3, kan fjernes for å unngå gjentakelse.)
- 5Lag kaken: I en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, bland smør og sukker og pisk på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk på middels hastighet til de er godt innarbeidet. Tilsett vanilje og rom, og pisk i 30 sekunder. Vend inn mel og salt. Skrap røren (den vil være tykk) over ananasen i formen. Strø pecannøtter over røren, og stek til en kakerøretester kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 1 time og 10 minutter. La kaken avkjøle på en rist i 15 minutter, og snu den deretter opp ned på et serveringsfat slik at ananasen er øverst. FORHÅNDSVIS: Kaken kan stekes på forhånd, dekkes til, og oppbevares i romtemperatur i opptil 10 timer.
- 6(Denne punktet er en duplisering av punkt 5, kan fjernes for å unngå gjentakelse.)
- 7For servering: I en liten kjele over middels varme, varm opp romglasset og resten av ½ kopp rom til det