
Kyllingsalat
en enkel og smakfull oppskrift på kyllingsalat som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager en frisk og sunn kyllingsalat hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 kopper hakket, poached kylling, oppskrift følger
- 2. 1 stilk selleri, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 3. 4 vårløk, trimmet og tynnsnittet eller 1/4 kopp søt løk, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 4. 1 1/2 teskjeer finhakket fersk estragon eller fersk dill
- 5. 2 spiseskjeer finhakket persille
- 6. 1 kopp ferdiglaget eller hjemmelaget majones
- 7. 2 teskjeer silt, ferskpresset sitronsaft
- 8. 1 teskje Dijon-sennep
- 9. 2 teskjeer kosher-salt
- 10. Nykvernet svart pepper
- 11. 10 kvister persille
- 12. 2 kvister fersk timian
- 13. 1 liten løk, delt i to
- 14. 1 liten gulrot, delt i to
- 15. 1 stilk selleri, delt i to
- 16. 1,5 kg kyllingbryst, på benet og med fett fjernet
- 17. 5 til 6 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsalt på boks
Fremgangsmåte
- 11. I en blandebolle, vend sammen kylling, selleri, vårløk og urter. Sett til side.
- 22. I en liten bolle, visp sammen majones, sitronsaft, sennep, salt og pepper etter smak. Tilsett i kyllingen og bland forsiktig til alt er godt blandet. Oppbevar i kjøleskapet til servering.
- 33. Legg persille, timian, løk, gulrot, selleri og kyllingbryst i en middels stor kjele. Dekk med buljongen, og kok opp. Senk varmen til lav og dekk til. La kyllingen trekke i 20 minutter eller til den er fast i konsistensen. Ta kjelen av varmen, fjern lokket, og la kyllingen avkjøles i væsken i 30 minutter.
- 44. Overfør kyllingen til et skjærebrett og spar buljongen. Behandle kyllingen for å fjerne bein og skinn, og skjær kjøttet i 2,5 cm store terninger. Kast bein og skinn.
- 55. Sil buljongen og oppbevar den, dekket, i kjøleskapet i opptil 3 dager eller frys den ned til senere bruk. Fjern eventuelt fett fra overflaten av buljongen før bruk.