
Kale- og pistasjpesto spaghetti
oppskrift på frisk og smakfull kale og pistachio pesto spaghetti, perfekt for en rask og sunn middag. enkel å lage og full av næringsstoffer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Kosher salt
- 2. 1 stor bunt grønnkål, stilket og revet i blader (ca. 450 gram)
- 3. 280 gram fullkornsspaghetti
- 4. 2 spiseskjeer ristede saltede pistasjnøtter
- 5. 1 fedd hvitløk, knust
- 6. 1 kopp ferske flatbladede persilleblader
- 7. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 8. 2 spiseskjeer nyrevet Parmesanost
- 9. 1 spiseskje fersk sitronsaft, samt sitronbåter til servering
- 10. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Fyll en stor bolle med is og vann. Tilsett grønnkålen i det kokende vannet og kok, mens du rører, til den akkurat faller sammen, men fortsatt er lys grønn, ca. 2 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør grønnkålen til isvannet (hold vannet i kok). Når den er avkjølt, sil godt av og klem ut så mye vann som mulig. Hakk grønnkålen grovt.
- 22. Tilsett pastaen i det kokende vannet og kok etter anvisning på pakken. Reserver ½ kopp av kokevannet, og sil deretter av pastaen.
- 33. Mens pastaen koker, pulsér pinjekjernene og hvitløk i en food processor til de er finhakket. Tilsett grønnkålen og persillen, og pulsér til det er veldig finhakket. Mens maskinen går, tilsett oljen i en jevn strøm. Tilsett parmesan, sitronsaft og ½ teskje salt og pepper hver, og pulsér for å blande det godt.
- 44. Vend pastaen med pestosausen, og tilsett noen skjeer av det reserverte kokevannet hvis det virker tørt. Smak til med salt og pepper. Server med sitronbåter på siden.