Hello Fresh Mobile Banner
Kale- og pistasjpesto spaghetti

Kale- og pistasjpesto spaghetti

oppskrift på frisk og smakfull kale og pistachio pesto spaghetti, perfekt for en rask og sunn middag. enkel å lage og full av næringsstoffer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 1 stor bunt grønnkål, stilket og revet i blader (ca. 450 gram)
  • 3. 280 gram fullkornsspaghetti
  • 4. 2 spiseskjeer ristede saltede pistasjnøtter
  • 5. 1 fedd hvitløk, knust
  • 6. 1 kopp ferske flatbladede persilleblader
  • 7. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 8. 2 spiseskjeer nyrevet Parmesanost
  • 9. 1 spiseskje fersk sitronsaft, samt sitronbåter til servering
  • 10. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Fyll en stor bolle med is og vann. Tilsett grønnkålen i det kokende vannet og kok, mens du rører, til den akkurat faller sammen, men fortsatt er lys grønn, ca. 2 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør grønnkålen til isvannet (hold vannet i kok). Når den er avkjølt, sil godt av og klem ut så mye vann som mulig. Hakk grønnkålen grovt.
  2. 22. Tilsett pastaen i det kokende vannet og kok etter anvisning på pakken. Reserver ½ kopp av kokevannet, og sil deretter av pastaen.
  3. 33. Mens pastaen koker, pulsér pinjekjernene og hvitløk i en food processor til de er finhakket. Tilsett grønnkålen og persillen, og pulsér til det er veldig finhakket. Mens maskinen går, tilsett oljen i en jevn strøm. Tilsett parmesan, sitronsaft og ½ teskje salt og pepper hver, og pulsér for å blande det godt.
  4. 44. Vend pastaen med pestosausen, og tilsett noen skjeer av det reserverte kokevannet hvis det virker tørt. Smak til med salt og pepper. Server med sitronbåter på siden.