
Kelseys favoritt-hjemmelagde pizza
oppskriften på kelsey's favoritt hjemmelaget pizza er perfekt for pizzaelskere. lær hvordan du lager en smakfull pizza hjemme med vår enkle guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke tørr eller fersk gjær, aktiv
- 1 teskje honning eller sukker
- 3/4 kopp varmt vann (40–46 °C)
- 2 3/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 1 teskje salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 kopper (ca. 140 gram) skivet aubergine
- 2 kopper (ca. 140 gram) skivede ferske artisjokkhjerter
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til pensling
- 3 kopper revet mozzarella
- 2 kopper revet fontina
- 1 kopp skivede Roma-tomater
- 1 spiseskje revet Parmesan
- 1 spiseskje hakkede ferske timianblader
- 2 spiseskjeer skivede ferske basilikablad, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Lag deigen: I en liten bolle løses gjær og honning opp i 1/4 kopp av det varme vannet. I en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok blandes melet og saltet. Hell i oljen, og når den er absorbert, tilsett den oppløste gjæren. Tilsett resten av vannet (1/2 kopp) og elt på lav hastighet i ca. 5 minutter.
- 2Ta deigen ut på et melet bord og elt i ytterligere 2 eller 3 minutter. Deigen skal være glatt og fast. Dekk den med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et varmt sted i 30 minutter. (Deigen vil strekke seg når den lett trekkes i.)
- 3Del deigen i 4 baller, ca. 170 gram hver. Arbeid hver ball ved å trekke ned på sidene og brette dem under bunnen av ballen. Gjenta 4 eller 5 ganger. Deretter, på en glatt, melet overflate, rull ballen under håndflaten til deigen er glatt og fast, ca. 1 minutt. Dekk med et fuktig håndkle og la dem hvile i 15 til 20 minutter. På dette tidspunktet kan ballene dekkes løst med plastfolie og oppbevares i kjøleskapet i 1 til 2 dager.
- 4Plasser en pizzastein i ovnen og forvarm den til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 5Varm opp en stor stekepanne på høy varme og stek auberginen og artisjokkhjertene hver for seg i 1 spiseskje olivenolje, og tilsett mer olje om nødvendig.
- 6For å forberede hver pizza, plasser en ball med deig på en lett melet overflate. Trykk ned i midten og fordel deigen til en sirkel på 18-20 cm, med en litt tykkere kant enn midten. (Alternativt kan du kjevle ut deigen med en kjevle.)
- 7Legg deigen på en pizzaspade eller et skjærebrett og pensle den med olivenolje. Fordel mozzarella- og fontina-ostene over midten. Topp med auberginen og artisjokkhjertene. Legg på et lag med tomatskiver og strø over parmesan og timian. Skyv pizzaen over på pizzasteinen og stek til deigen er brun og osten bobler, ca. 8-10 minutter.
- 8Ta ut pizzaen forsiktig, skjær den i 6 skiver, og dryss over basilikum.