Østers Casino med røde paprika, chili og bacon

Østers Casino med røde paprika, chili og bacon

Lær hvordan du lager deilige oysters casino med en smakfull blanding av røde paprika, chili og sprø bacon. Perfekt for forrett eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 skiver bacon
  • 2. 1 stang usaltet smør, romtemperert
  • 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 1/4 kopp grovhakkede sjalottløk
  • 5. 1/4 kopp grovhakket rød paprika
  • 6. 1/4 kopp grovhakket selleri
  • 7. 2 kvister fersk oregano, blader plukket
  • 8. 2 kvister fersk timian, blader plukket
  • 9. 2 teskjeer sitronskall og sitronsaft
  • 10. 1/4 teskje tørkede rød chili flakes
  • 11. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 12. 12 store (ca. 10 cm) vesterlandske østers på skjell
  • 13. 1/4 bunt flatbladet persille, finhakket til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  3. 33. Legg baconet ut på en stekeplate i ett lag og stek i 10 minutter til det akkurat er sprøtt – husk at det skal tilbake i ovnen sammen med østersene, så du vil ikke ha ferdigstekt bacon ennå.
  4. 44. Mens baconet koker, legg smør, hvitløk, sjalottløk, paprika, selleri, sitrusskall og -saft, oregano, timian og chili flakes i en food processor; puls til det er godt blandet, men fortsatt har litt tekstur. Smak til med salt og pepper.
  5. 55. Ta baconet ut av ovnen og kutt det opp i biter. Legg østersene i sine halvkuler på en stor stekeplate i ett lag (du kan bruke grovt salt eller en krøllet aluminiumsfolie for å stabilisere dem).
  6. 66. Fordel en spiseskje casino-smør på hver østers, og legg en bit bacon på hver.
  7. 77. Stek østersene i den varme ovnen til de bobler, ca. 10–12 minutter.
  8. 88. Avslutt med finhakket, fersk flatbladpersille og server.