
Biff-empanadas
Lær hvordan du lager deilige beef empanadas med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks. En smakfull rett fra argentinsk matkultur.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 ss ekstra jomfru olivenolje
- 225 g kjøttdeig av storfe
- 115 g fersk chorizo, uten skinn
- ¾ kopp finhakket løk
- 2 fedd finhakket hvitløk
- ¼ ts malt spisskummen
- ½ ts salt
- ½ ts nykvernet svart pepper
- 1 ferdigkjøpt paideig eller din favorittoppskrift på paideig
- 1 egg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2I en middels stor stekepanne, varm opp olivenoljen på høy varme. Tilsett storfekjøtt, chorizo, løk, hvitløk, spisskummen, salt og pepper. Stek i 5 til 7 minutter, mens du rører konstant slik at ingrediensene blander seg godt. Tilsett mer spisskummen, hvis ønskelig, og stek i ytterligere 3 til 4 minutter. Sett til side og la fyllet avkjøles.
- 3Kjevle ut paideigen og bruk en 7,5 cm utstikker til å stikke ut sirkler. Legg en spiseskje med fyll på den ene halvdelen av sirkelen. Brett den andre halvdelen over og bruk en gaffel til å trykke ned langs kanten, slik at empanadan blir godt forseglet. Dette danner empanadan. Visp egget i en liten bolle. Pensle toppen av hver empanada med eggeblandingen. Plasser empanadene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er gyldne, ca. 15 minutter. Overfør empanadene til et serveringsfat og server.