paideig

paideig

Lær hvordan du lager perfekt pai-deig med denne enkle oppskriften. Ideell for alle typer paier, fra søte fruktpaier til salte kjøttpaier.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 stikker kaldt smør, skåret i erte-store biter, pluss ekstra til paiformen
  • 1 kopp hvetemel, pluss ekstra til utkjevling
  • En klype kosher-salt
  • 3 til 4 spiseskjeer iskaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en food processor, bland smør, mel og salt i en bolle.
  3. 3Puls, puls, puls til blandingen ser ut som finrevet ost.
  4. 4Tilsett halvparten av isvannet og puls igjen.
  5. 5Blandingen bør begynne å samle seg til en løs ball; hvis den fortsatt virker tørr, tilsett resten av vannet og puls til den har dannet en løs ball.
  6. 6Ta blandingen ut av food processoren og legg den på en ren arbeidsflate.
  7. 7Form den til en disk.
  8. 8Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst én time.
  9. 9Dette kan gjøres noen dager i forveien.
  10. 10Når du skal bruke deigen, ta den ut av kjøleskapet 20–30 minutter før bruk for å la den myke opp litt.
  11. 11Dryss mel på deigen og arbeidsflaten.
  12. 12Bruk en kjevle og kjevle ut deigen jevnt i alle retninger.
  13. 13Mellom hver rulling er det lurt å snu deigen en kvart omdreining og lett drysse med mel hvis den føles klissete.
  14. 14Dette forhindrer at deigen setter seg fast i arbeidsflaten og hjelper den å rulle jevnt ut.
  15. 15Rull deigen til en sirkel ca. 3 mm tykk.
  16. 16Legg deigen i en lett smurt paiform på 23 cm.
  17. 17Det skal være omtrent 1,25 cm deig som henger over kantene.
  18. 18Hvis det er mer, klipp av overflødig med en skarp kjøkkensaks.
  19. 19Brett deigen inn under kanten av formen og klem eller pynt den til ønsket form.
  20. 20Fyll deigen med ønsket fyll og stek i henhold til oppskriften du bruker, eller prikk (lag hull over hele deigen med en gaffel) og forstekt (blindsteke).
  21. 21For blindsteking:
  22. 22Dekk deigen med aluminiumsfolie og fyll med paivekter, rå ris eller tørkede bønner.
  23. 23Stek i en forvarmet ovn på 220 °C i 10–12 minutter, fjern folien og vektene, og stek i ytterligere 2–3 minutter.
  24. 24Ta paibunnen ut av ovnen og avkjøl.
  25. 25Deigen skal være gyllen og sprø.
  26. 26Fortsett med ønsket fyll.
  27. 27Voila!!!