
paideig
Lær hvordan du lager perfekt pai-deig med denne enkle oppskriften. Ideell for alle typer paier, fra søte fruktpaier til salte kjøttpaier.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 stikker kaldt smør, skåret i erte-store biter, pluss ekstra til paiformen
- 1 kopp hvetemel, pluss ekstra til utkjevling
- En klype kosher-salt
- 3 til 4 spiseskjeer iskaldt vann
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en food processor, bland smør, mel og salt i en bolle.
- 3Puls, puls, puls til blandingen ser ut som finrevet ost.
- 4Tilsett halvparten av isvannet og puls igjen.
- 5Blandingen bør begynne å samle seg til en løs ball; hvis den fortsatt virker tørr, tilsett resten av vannet og puls til den har dannet en løs ball.
- 6Ta blandingen ut av food processoren og legg den på en ren arbeidsflate.
- 7Form den til en disk.
- 8Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst én time.
- 9Dette kan gjøres noen dager i forveien.
- 10Når du skal bruke deigen, ta den ut av kjøleskapet 20–30 minutter før bruk for å la den myke opp litt.
- 11Dryss mel på deigen og arbeidsflaten.
- 12Bruk en kjevle og kjevle ut deigen jevnt i alle retninger.
- 13Mellom hver rulling er det lurt å snu deigen en kvart omdreining og lett drysse med mel hvis den føles klissete.
- 14Dette forhindrer at deigen setter seg fast i arbeidsflaten og hjelper den å rulle jevnt ut.
- 15Rull deigen til en sirkel ca. 3 mm tykk.
- 16Legg deigen i en lett smurt paiform på 23 cm.
- 17Det skal være omtrent 1,25 cm deig som henger over kantene.
- 18Hvis det er mer, klipp av overflødig med en skarp kjøkkensaks.
- 19Brett deigen inn under kanten av formen og klem eller pynt den til ønsket form.
- 20Fyll deigen med ønsket fyll og stek i henhold til oppskriften du bruker, eller prikk (lag hull over hele deigen med en gaffel) og forstekt (blindsteke).
- 21For blindsteking:
- 22Dekk deigen med aluminiumsfolie og fyll med paivekter, rå ris eller tørkede bønner.
- 23Stek i en forvarmet ovn på 220 °C i 10–12 minutter, fjern folien og vektene, og stek i ytterligere 2–3 minutter.
- 24Ta paibunnen ut av ovnen og avkjøl.
- 25Deigen skal være gyllen og sprø.
- 26Fortsett med ønsket fyll.
- 27Voila!!!